tiistai 23. lokakuuta 2012

Kauden viimeinen esineruutu

Lore sai 2v syntymäpäivän kunniaksi mukavaa ohjelmaa, ensin esineruutua ja sitten isolla hiekkamontulla juoksemista koko lauman kera! Tai no ei se kyllä ollut syy, muistin vasta illalla että sekä Unna että Lore ovat täyttäneet juuri 2v! Mutta oli vain hyvä fiilis, mahtava ilma ja oma valokuvaajakin halusi tulla matkaan! Tulikin tosi hyvät kauden päätöstreenit Lorelle, Hottikselle ja Pessille! Nämä kaikki osaavat esineruudun periaatteet, kukin tyylillään :)

Hyvä fiilis tuli myös kun pari päivää lumen tulon jälkeen tuttavani soitti että oli hukannut autonavaimet metsään. Tämä "pelastuspartio" lähtikin sitten liikenteeseen kokeilemaan josko ne löytyisivät. Eikä siinä edes tarvittu ihmeitä kun ensimmäinen alueelle lähettämäni koira, Lore toi avaimet kouraani vain parin minuutin etsimisen jälkeen! Kyllä koiran nenä on ylivertainen! Siellä oltais ihmisten voimin pyöritty koko ilta kun avaimet olivat jo lumen alla. Pessi ja Hottis saivat sitten tyytyä tahallaan hukattuihin esineisiin jotta niillekin tuli jotakin iloa autossa istumisen lisäksi!
Lorella on jo vainu

Pari päivää myöhemmin päätinkin sitten esine-etsinnät tältä kaudelta ja tein vaikeahkon treenit hiekkamontulle. Tuo on niin hauska maasto kun siellä on rinteessä paljon reikiä ja muita mukavia kiipeilypaikkoja. Tulee samalla toimintakykyharjoitus.

Nämä kolme koiraa ovat varsin erilaisia esineruudussa. Hottiksella on eniten treenejä alla sillä se on jo kilpaillut. Hottis käy läpi laajasti koko alueen. Se sai nytkin useaan kertaan selvästi hajun mutta valitettavasti kokemattomuuttaan vielä luovuttaa helposti jos ei heti löydä eli ei oikein usko nenäänsä vaan jatkaa matkaa. Tänään löytyi kuitenkin sitten viimein se vaikein piilo eli rinteen kolossa oleva jääkiekko, koira uskalsi hyvin kiivetä sen hakemaan lähes pystysuorasta seinämästä. Hottikselta hyvä suoritus!

Lore on tasainen koira jolla on erinomainen esinemotivaatio ja se pystyy tehdä paljon toistoja, koira on ihan pöljä kaikelle mitä minä vain piilotan! Loresta tulee erittäin hyvä esinekoira, nouto vain on vielä vähän kesken, esineet löytyvät mutta ihan vielä ei koira muista mitä sitten piti tehdä vaan saattaa rallitella esineen kanssa itsekseen tai tiputtaa sen välille. Ei olla treenattu vielä tämän koiran kanssa paljoa esineitä kokonaisuutena noutoineen. Sen verran kuitenkin että olen pohtinut josko Loren paras laji olisi esintäkoe, eri esine-etsintöineen, sitä kohti varmaan ensi kesänä! Niin innokas puuhastelija tuo on!

Haalarihousu Hottis esineruudussa
Hottis miettii miten tuonne ylettyy

Palkka ansaittu, löytö tuli!
Pessillä on kolmikon tarkin nenä (tai oikeastaan tarkin työskentely), se ei vouhota vaan pitää itsensä alhaisessa viretilassa mikä näkyy heti suoritusvarmuutena. Pessillä on myös erittäin voimakas taistelutahto, se ei koskaan luovuta vaan saattaa etsiä minuuttitolkulla kunnes haettu asia on löytynyt! Pessi on luottokoira joka yleensä löytää lopulta esim. tyttöjen metsään hukatut pallot. Pessille esineruutu on se vahvin alue, joskin motivaation kanssa on oltava tarkkana ettei tee liikaa vaan juuri silloin kun muka tosi tärkeä esine on hukassa ja koirakin kokee että sille on annettu "maailman tärkein tehtävä"! Pessin hyvää nenänköyttöä pitää päästä näyttämään ensi kesän jälkikokeissa, nyt kun tottiskin on hyvällä mallilla menossa!

Pessi taituroi esineruudussa

2 kommenttia:

  1. Hieno suoritus tuo avainten etsintä. Me e olla nyt viime aikoina Hempan kanssa juuri mitään opeteltu, ei oikeastaan edes "siivottu" eli kerrattu vanhoja. Ehkä tää tästä taas kun saa loputkin rempparomut nurkista... :)

    VastaaPoista
  2. Täällä kanssa esineruutuun liittyen pitäisi talven aikana treenata tuon "perille asti tuomisen" merkeissä... Ego tiputtaa esineen 1-2 metriä ennen minua. Nyt jo sentään erilaiset esineet alkavat pysyä suussa eivätkä ole enää niin jännittäviä. =)

    VastaaPoista