tiistai 9. lokakuuta 2012

7 koetta, 7 tulosta

Kauden 2012 saldoa

Tapahtumarikas syyskuu on tuonut blogiin niin paljon kerrottavaa etten ole ehtinyt puoliakaan niistä tänne vielä päivittää! Tässä nyt kertaus viimeisten 5 viikon kilpailuista ensiksikin...

Valkoinenpaimenkoira Pessi 
 • Syyskuun alussa TOKOSTA upealla tuloksella 2 x AVO1 ja sijoittui molempina päivinä ykköseksi. Jatkamme pienen ohjaajan syysloman jälkeen viimeisen ykkösen metsästystä.
 • Syyskuun lopulla pyöräiltiin hyväksytysti AD-KOE (20km+PK-seuraamiskaavio).
 • Lokakuun ekana viikonloppuna rodun ensimmäisenä yksilönä Suomessa erikoisjäljeltä koulutustunnus FH1 pisteillä 78/100 sij 2.
Suursnautseri Hottis
 • Syyskuussa kaverini ohjaamana AD-KOE (20km+PK-seuraamiskaavio). Helppoa kuin lastenleikki tälle koiralle!
 • Lokakuun ekana viikonloppuna HAKUKOKEESTA tulos HK1 256p (tottis 83p) sij 1.
Saksanpaimenkoira Lore
 • Syyskuussa erikoisjäljeltä koulutustunnus FH1 pisteillä 84/100 sij 2.

Eli onnistuimme jokaisessa kokeessa saamaan koulutustunnukseen vaadittava tulos! Koirat onnistuivat omalle tasolleen jokaisessa kokeessa, mikä on tietenkin aivan käsittämättömän hienosti niiltä! Se tietenkin vaatii ohjaajaltakin osaamista, jotta saa koiran tekemään kilpailussa keskittyneen suorituksen, kaikkine vireen säätelyineen ja viime hetken kikkailuineen. Tämä on toki vasta alkua mutta olen kyllä tyytyväinen myös itseeni kouluttajana. Jokaisella koirallani on heikkouksia ja vahvuuksia ja niitä soveltamalla on päästy uudelle tasolle, josta on mukava jatkaa kohti ensi kesää ja korkeampia luokkia! Sitten vaaditaankin koirilta ja ohjaajalta taas vähän enemmän, kehitys jatkukoon!

Näyttäisi siltä että jatkan ainakin erikoisjälkeä kakkosluokkaan molempien kanssa. Loren päälaji on vieläkin auki, haemme muitakin PK-lajeja kuvioihin. Pessin tottis on niin hyvällä mallilla että kestäisi helposti jo metsäjäljenkin vetäistä, katsotaan mitä ja missä järjestyksessä. Hottis jatkaa hakutreenejä. Sitten on vielä tietenkin pieni ja pippurinen valkoinen Oodi, josta onkin vaikka mihin!!! :)


Näyttelyissä käyntiä jatkaa lähinnä vain Hottis, muut satunnaisesti jotakin...

Kesän näyttelyistä hyviä ja odotettuja tuloksia kaikilta:
Hottis 2 x ERI, joista 1 x ROP, SERT, CACIB
Oodi 1 x ERI
Unna 1 x EH
Neela 1 x EH1 kommentti:

 1. Onnea ihan hirmuisesti Suomen ensimmäisestä erikoisjäljen koularista valkkareilla! Superhienoa!!!

  Ja kiitos myös niistä vinkeistä ja palautteesta, joita annoit blogiini. Niistä on varmasti hyötyä! :)

  VastaaPoista