Oodi


HK1, BH AD REKÄ-YLE1 Born To Win White Oodi
Valkoinenpaimenkoira narttu
s. 24.9.2011
Korkeus 58cm, paino 29kg
(keskikokoinen narttu)

Terveys:
Lonkat C/C, kyynäret 0/0
LTV1, SP0
Silmät: RD (multifokaali), ei estä jalostuskäyttöä
Purenta ok
Kasvattaja: Monika Laneman, Viro
Omistajat: Satumarja Stenman

Oodilla on 1 pentue Kennel Soul'n mate I-pentue:
Kennel Soul'n mate


Oodi 1v 8kk

EVLÜ CW10 EST CH Joulumaan ArcticOodi Lucia
emä: RH-E FL, KK1, EST CH Joulumaan ArcticOodiLucia
isä: IPO3, FH1 Gringo of White Finess

Video Gringon IPO3-kokeesta (A98, B97, C95):
 Gringo IPO3 B-osa  Gringo IPO3 C-osa

Kuvaus Gringosta
63cm, lonkat B, kyynäret 0. Näyttelyistä V1 CACA,  MDR1  (+/+). Kennel White Finess, Itävalta

OODI

Harrastukset:
"Monitoimikone" jonka kanssa treenataan kesällä FH-jälkeä, etsintäkoetta, hakua ja tokoa/tottista
Talvella Oodi vetää huskyjen mukana valjakossa jossa sillä on käyttökoetulos REKÄ-YLE1


Koetulokset:
8.6.2016 Ilmajoki: TOKO ALO1
7.6.2016 Uusikaarlepyy: TOKO ALO1
22.8.2015 Lapua: HK1
12.7.2014 Lapua: BH hyväksytty
12.4.2014 Kolari: Rekikoirien käyttökoe, REKÄ YLE1 55/60p

6.10.2013  Vaasa: AD (kestävyyskoe hyväksytty)


Näyttelyt:
8.6.2013 Kemi (Gunnel Holm): NUO ERI NUK1
26.8.2012 Rovaniemi (Hannele Jokisilta): JUN ERI JUN1

Luonnetesti: 186p Laukausvarma (Hynynen & Kerkkä)


VIDEO: Oodi saalisharjoituksia
Saalisharjoitus 4kk
Saalisharjoitus 7kk

VIDEO: Oodi suojeluharjoituksia
SPL-leirillä 8kk
SPL-leirillä 1,5-vuotiaana

Oodi teki minuun suuren vaikutuksen jo ensimmäisten yhteisten päiviemme aikana. Tämä pentu oli todella rohkea ja sosiaalinen tyttö! Se pussasi kaikkien naamat ja lähti usein taaprtamaan ventovieraiden ohikulkijoiden matkaan. Oodi ei ole koskaan epäillyt ketään ihmistä! Useat ihmiset ovat sanoneetkin etteivät ole koskaan nähneet noin avointa valkoistapaimenkoiraa. Kuin omistaisi "kultaisennoutajan" ;)

Oodia etsiessäni kävi ilmiselväksi että halusin koiran Monikalta, Born to Win White kennelistä, Virosta. Kävin kesällä 2011 reissun Virossa ja tutustuin useampaan kennelin koiraan. Ensin oli ajatuksena ottaa pentu toisesta yhdistelmästä mutta mieli muuttui kun näin Oodin emän, Joulumaan ArcticOodiLucian. Tällä koiralla oli erityisen voimakas saalisvietti ja taistelutahto. Oodin isää en ole itse tavannut mutta tulokset ja videot vakuuttivat minut täysin. Gringolla on tulokset IPO3 ja FH1. Koira on kyennyt tekemään yli 90 pisteen suorituksia niin jäljellä, tottiksessa kuin suojelussakin! Ei ihan tuosta noin vain tehdä kyseisiä tuloksia valkoisellepaimenkoiralle ;)

Oodin ostaminen on ollut minulle lottovoitto! Sain oikeastaan paremman koiran kuin uskalsin ikinä edes odottaa ;) Se on perinyt molemmilta vanhemmiltaan erinomaisia käyttöominaisuuksia. Koiralla on erittäin vahva saalisvietti! Oodi on myös hyvin vilkas koira ja jaksaa touhuta aivan älyttömyyksiin kaikenlaista!

Suojelussa Oodi on saanut ihailua useammankin maalimiehen toimesta ja on yllättänyt monet epäilijät.  Haaveenani on kouluttaa Oodille tulos suojelusta, aika näyttää miten koiran ominaisuudet tässä lajissa riittävät! Näyttäisi siltä että koiralle on kehittymässä myös puolustusviettiä mutta koira on vielä varsin nuori. Koiran pehmeys on tässä lajissa varmasti se suurin kysymysmerkki.

Jäljellä Oodi on samanlainen intohimoinen nenänkäyttäjä kuin "isoveljensä" Pessi. Kotipihassakin se haluaa aina selvittää missä olen käynyt ja jäljestää askeleitani omatoimisesti metsäpoluilla. Oodi käyttää nenää luonnostaan todella maavainuisesti. Jäljellä varmasti tulemme kilpailemaan, sen uskoisin jo nyt. Koiralla olisi suuri potentiaali myös hakuun, viestiin tai agilityyn, se on erittäin itsenäinen ja toimintakykyinen työskentelijä  sekä ennen kaikkea ihan pirun nopea ja ketterä. Maastossa se irtoaa kauas omille teilleen, ja joskus koiraa ei enää edes näy kun se kiinnostuu lähtemään selvittämään minun tai muiden koirien hajuvanoja. Haussa neiti ilmaisee kiihkeällä ja terävällä haukulla, hakua koira on treenannut alkuun, tavoitteena päästä lajissa voittajaluokkaan asti.

Suurin hidaste Oodin kanssa on oma rajallisuus. Oodi on jonkin verran kärsinyt siitä että laumassa on niin paljon koiria. Ei vain ehdi kaikkea mitä voisi ja pitäisi tehdä.

Erittäin kuivan alustan jälkitreenejä kevät 2013
Oodi raunioradalla hakutreeneissä 2012.
Lisää kuvateksti

BTWW Oodi kesä 2012