torstai 27. syyskuuta 2012

Odottavan aika on pitkä!

Kohta 9 viikkoa on odoteltu heinäkuun viimeisestä viikonlopusta, jolloin Unnalla kävi speciaalivieras Sammalvaarasta! Etsiskelin aikani hyvää käyttölinjaista yhdistelmää kokeneilta kasvattajilta mutta tyhjäksi jääneen nartun ja muutaman epäonnen jälkeen päädyin siihen että astutan oman narttuni. Saatuani idean päähäni, en voinut siitä enää luopua vaan sormissa alkoi syyhytä monenlaisia asioita, kuten se miten paljon voisin oppia omasta pentueesta sekä miten voisin itse vaikuttaa mm. pentujen luonteen kehittymiseen. Yhdistelmästä on odotettavissa erityisen vahvahermoisia ja avoimia koiria, mikäli tulevat vanhempiinsa.
.
Unna ja Luhta heinäkuussa 2012
Olen sanonut tätä pentuetta "mittatilaukseksi" sillä halusin käyttää nimenomaan Johannan yhtä kaikkien aikojen parasta urosjohtajaa, Polar Speed Luhta, 9v. Uroksella on aikaisemmin olemassa vain yksi pentu, niimpä jälkeläiset olisivat tälle erityisen toivottuja myös uroksen omistajan mielestä. Oletettavissa oli luultavasti pieni pentue, mikä taas sopi varsin hyvin minulle, sillä meillä ei ole juuri nyt kovin paljoa tilaa kun asumme vielä vuokralla. Unnan maha on varsin pieni, odotankin näillä näkymin tulevaksi 1-3 pentua. Kaikki pennut jäävät kotiin oman valjakkoni vahvistukseksi.

Meni melko pitkään ennen kuin varmisui että Unna on tiine. Käytöksessä ja ruokahalussa on ollut selviä muutoksia mutta maha on ollut pieni. En vienyt koiraa ultraan. Nyt kuitenkin olemme jo tilanteessa että astutuksesta on kulunut 60vrk, tiineys on selvä ja odottelemme pentuja tulevaksi tulevana viikonloppuna :) En oikein meinaa pystyä enää odottaa näitä viimeisiä päiviä!

Unna on muuttanut sisälle asumaan pari viikkoa sitten ja tänään tein sille pentulaatikon. Laatikko oli mieleinen ja neiti ottikin sen heti omaksi paikakseen!

Unna ennen H-hetkeä uudessa pentulaatikossa1 kommentti: