lauantai 22. syyskuuta 2012

Huomenna se on, korkkaus PK-kokeeseen!


Näillä eväillä korkataan minun toistaiseksi vielä lyhyen koiraharrastusurani ensimmäinen oikea PK-koe!

Saksanpaimenkoira Lore erikoisjälkikoe (FH) Kiimingissä su 23.9.

Ainahan sitä toivoisi enemmän aikaa mutta se on annettu mitä on tarjottu ja toivomme että ne kymmenet jäljet mitä teimme koiralle Louella opiskelun aikana ovat tuottaneet hyvän pohjan. Siihen päälle toiset kymmenet jäljet tänä kesänä, tosin vieraan ihmisen tekemät jäljet ovat jääneet olemattomiin. Se näkyi tämän päivän "kenraaliharjoituksessa", pientä epävarmuutta ensimmäisellä suoralla ja ensimmäisen esineen ilmaisussa.

Koira on nuori, vielä alle 2-v joten odotan koiralta lähinnä oman itsensä tasoista suoritusta. Teknisesti koira on taitava ja tarkka jälkikoira, siihenkin nähden että tällä koiralla ei ole voinut käyttää koulutuksessa sitä perinteistä eli ruokaa vaan jälkitekniikka on hiottu aivan toisilla keinoilla. Koiralla ei siis ole ollut ikinä ruokaa jäljellä...Esineilmaisu on ollut koko kesän sataprosenttista, sitä pidän koiran vahvuutena ja toivotaan samaa kokeeseen. Epävarmuutta sen sijaan ovat aiheuttaneet välillä kulmatyöskentely (kulmien yli ajaminen) ja sitä kautta olen joutunut luomaan koiralle painetta viime viikkojen treeneissä. Aika jäi vähän vähiin jotta olisin ehtinyt tehdä kunnon palauttavat, hauskat ja itseluottamusta hivelevät viimeistelytreenit ennen koetta. Eli koira on hieman vielä paineessa jäljellä, tosin kulmatyöskentely on parantunut. Jos koe johonkin tyssää niin kulmalla eksymiseen. Harhajälkiin tämä koira ei ole juuri reagoinut.

Joka tapauksessa on hienoa saada päätös kovalle treenikaudelle ja ansaittu talviloma jälkien polkemisesta ;) Sekä koiralle ansaittu loma ja siirtyminen talvilajeihin eli tottikseen ja valjakkoajoon jota koira rakastaa!!!

Ensi keväänä Loren kanssa jatketaan jälkitreenejä ja siinä erityisesti:
  • kulmatyöskentelyä
  • vieraan ihmisen tekemät jäljet
(että voin sitten täältä lukea kun keväällä miettii taas että mitähän sitä piti tehdä!!!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti