lauantai 23. toukokuuta 2009

Uusia kavereita

Olimme tänään Minnan briard-tyttöjen kanssa metsässä. Minna tietää koirista tosi paljon ja harrastaa pk-puolella omien koiriensa kanssa. Niinpä luotin että Minnalla koirat ovat hallussa eikä tule huonoja kokemuksia. Pessillä olikin ihmeteltävää kun autosta tuli yksi kerrallaan aina vain uusi koira. Kävimme ensin pienen lenkin yksi koira kerrallaan ja lopuksi kaikki 4 laumana. Pessi aluksi vähän kummasteli noita karvakasoja mutta kolmannen tytön kohdalla ei enää ujoiltu. Ihan hienosti meni, ensimmäisen koiran kohdalla Pessi nosti niskakarvat pystyyn (ensimmäistä kertaa huomasin tuollaista) mutta Gipsy 10v. otti Pessin leikkisästi vastaan. Musta rasta-koira leikki kaikista mieluimmin, Salli 3v oli vähän ujo kuten Pessi joten mentiin enemmän omia latuja. Pessi olikin aivan rätti kun pääsimme kotiin, 1,5h kun tuli metsässä leikittyä tänään!

Minna näytti myös vähän miten treenata taistelutahtoa, sitä kyllä oli valtavasti hänen koirillaan. Hänellä oli koirille iso puhkaistu jalkapallo (hankintaan!). Neuvoi myös että kannattaa pitää kahta lelua kerrallaan ja vaihtaa heti toiseen ettei kyllästy ja pyytää heti luokse sillä leikkimään ettei ala leikkimään yksin. Pessi toikin pallon hienosti minulle heitettäväksi, joten hyvin on koiralla potentiaalia, tosin paljon pitää kyllä vahvistaa taistelutahtoa. Saalisviettiä on tullut kissojen myötä vahvaksi, saalisviettiä kannattaa hyödyntää niin että joutuu jahdata ensin lelua ja sitä kautta lelusta tulee mielenkiintoinen. Nyt onkin mietittävä että mitä koirasta haluaa. Nimittäin jos sen kanssa haluaa alkaa harrastamaan, olisi hyvä lisätä palloleikkejä ja vetoleikkejä reilusti, jos taas tahtoo viettejä ja dominointia pois niin…hmm…kestääköhän kissoilla hermot jos saalisvietin nostaa huippuun! Tiedä sitten onko Pessi liian flegmaattinen jätkä aktiiviharrastukseen mutta Minnan kanssa tuumattiinkin että parempi se niin on ensimmäiseksi koiraksi kuin sellainen duracell-menijä, tässä kun on niin monta uutta asiaa opeteltavana koiran elämästä. Pelkästään tuon johtajuus-asian kanssa riittää tekemistä.

Pessi on ystävystynyt myös Raisan lyhytkarvaisten collieiden, Oonan ja Kamun kanssa. Raisan pihalta lähtee kivat metsätiet, siellä on koirilla hyvä juosta vapaana! Kamukin oli tosi hyvää pataa Pessin kanssa vaikka aluksi mietimme miten Kamu suhtautuu toiseen urokseen. Mutta Pessi on vielä niin mukavan neutraali pentu kaikille, ettei poikienkaan välillä tule kränää, olispa helppoa jos sais aina olla näin. Oonasta oli tullut ihan aikuinen juoksun jälkeen, ei muka enää tahtonut leikkiä, esitti isoa tyttöä. Kamu ja Pessi viilettivät edellä. Mikäs siinä ollessa, tosi lämmin ilmakin, noin 15 astetta ja aurinko paistoi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti