tiistai 24. syyskuuta 2013

Vetokauden avaus

Syksy 2013 ensimmäinen vetotreeni
Lämpötila tipahti vihdoin alas (+3), yöllä oli auton ikkunatkin jäätyneet. Ihanaa! Viimeistään tällä viikolla alkavat treenit varmasti usealla kilpailijalla ja työkenneleissä ympäri Suomen, näyttäisi ilmat viilenevän myös etelässä. Innokkaimmat ja tavoitteellisimmat kisaajat ovat toki aloittaneet jo ajat sitten. Yksi oma koiranikin on jo ensimmäiset kilpailut ajanut viikonloppuna! Noh, minulla ei ole tälle kaudelle vieläkään kovin suuria tavoitteita eli ehdimme hissuksiinkin kyllä aloitella. Olemme kyllä treenailleet paljonkin, olen ajanut elokuun alusta lähtien pyörällä näiden kanssa 10-15km lenkkejä ravivauhdilla, niin että koirat juoksevat vapaina pyörän vierellä. Omat koirani juoksevat myös maastossa vapaana päivittäin, niiden kunto on kyllä hyvä ja uskon että sen ansiosta voin melko nopeaan tahtiin nostaa treenien pituutta.

Olen löytänyt uuden kotini läheltä tähän lajiin todella hyvin soveltuvat hiekkatiet. Useita eri reittivaihtoehtoja ja moni tie menee ympyrän joten ei tarvitse tehdä U-käännöksiä. Koirille kivaa vaihtelua. Harmi vain että tämän harrastuksen osalta joudun odottamaan sitä todellista kisastarttia vielä varmaan parin kauden verran, sillä koiramääräni on vieläkin vajaa ja koirat hyvin nuoria. Lisäksi olen lainannun nopeimman huskyni huippu kilpavaljakkoon täksi kaudeksi. Pientä lohtua tulevaan talveen tuo toki kaksi paimenkoiraa jotka sinnikkäinä vetävät huskyjen mukana ja korvaavat ainakin vielä yhden kauden niitä puuttuvia palasia tiimistä :)

Nuuk (11kk) ensimmäistä kertaa valjaissa
Kefeus Ikpik (1v) ensimmäinen syksyn startti
Tänään oli upea aurinkoinen ja kuuran täyttämä syysaamu! Ainutlaatuinen aamu kahdelle vuotiaalle huskylleni, Ikpik ja Nuuk strarttasivat vetouransa tänään! Molemmat lähtivät vetämään hyvin. Ikpik on vielä kovin hento ja kevyt ja vaatii vielä paljon lihastreeniä. Se ei ole ollut lauman mukana kesäkaudella, joten on vähän jäljessä muista kunnon osalta. Nuuk sen sijaan on iso ja riski uros, jolla raameja ainakin vetämiseen löytyy! Nyt näyttäisi lupaavalta myös pääkopan osalta! Ihan mahtava fiilis katsoa kun nuoret koirat oivaltavat työnteon ja lähtevät vetämään kuin olisivat sitä aina tehneet! On se verissä tuo vetäminen tällä rodulla (ja geeneillä).

Tarkoituksena on ajella koiria syksyn mittaan auton edessä sillä minulla ei ole mönkijää. Eikä paljoa vielä muutakaan omaisuutta. Haluaisin tietenkin kaikki tänne heti nyt, mutta pitäisi voittaa lotossa että saisi hankittua kaiken mitä haluaisin, huoh! Mutta niin ne ovat muutkin joutuneet aikanaan aloittamaan, pikku hiljaa hankintoja kohti parempaa. Yritän muistaa sen ja malttaa odottaa...Ainakin minulla näyttäisi olevan nyt useampi hyvä koira ja se on ehkä kuitenkin se kaikista tärkein hankinta :) Syksyn mittaan aion juoksuttaa noita edelleen välillä myös pyörän vierellä sekä tehdä lihastreeniä renkaan vedon avulla. Viikonloppuna kokeilimme jo vähän tätä lajia ja kaikki vetivät rengasta hyvin, pieni ja siro Ikpik oli vähän tiukilla vielä raskaan painon kanssa mutta oppi sekin että sisulla se rengas lähtee liikkeelle! Toki kaikista pienimmältä ei voi vaatia samaa voimaa kuin isoilta pojilta :)
Ikpik harjoittelee vetämisen saloja


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti