sunnuntai 15. syyskuuta 2013

FH2 takataskussa

No nyt uskaltaa jo todeta että kesän jälkiharjoitukset ovat sujuneet hyvin! On arvioi muualtakin kuin omasta päästä (kun yksin olen jälkiä polkenut koko kauden).

Saksanpaimenkoira Lorelle tänään Vaasasta FH2 ykköstuloksella 93p/100!!!

Sellainen tuntuma on ollut kesän mittaan että teknisesti koira on hyvällä tasolla, paljon paremmalla kuin vielä vuosi sitten ykkösluokan kokeessa. Arvelin että koira kykenee ajamaan 90 pisteen jälkiä jos se ajaa omalla tasollaan. Odotin kokeesta hyvää tulosta ja sen me sitten saimmekin! Tasapainoinen suoritus, hyvä viretila. Paalulta lähtö oikein varma. Koira jäljesti löysällä liinalla. Kulmat ajoi melkein kaikki suoraan oikein, yhdessä pyörähti. Kaari erinomainen. Ilmaisi kaikki esineet.

Pieniä pistemenetyksiä tuli muutama ja ne koin olevan harjoituksen puutetta.

1) Koira ei ole ajanut koko kesänä yhtäkään vieraan ihmisen jälkeä -> oli ekalla suoralla normaalia epävarmempi ja katseli pari kertaa minuakin että onko kaikki ok, pyärähti kerran ja oli joku riistaharhakin ehkä mihin meinasi singota tai joku mystinen kohta mitä mietti aika pitkään ennen kuin jatkoi suoraan. Ekalta suoralta taisi tulla isoimmat pistemenetykset.

2) Koiran esineilmaisu ei ollut niin sähäkkää ja varmaa kuin omilla tutuilla esineillä, joskin kaikki esineet koira kyllä kokeessa ilmaisi. Ehkä se yllättävin itselle, että koiran vahvin osio, ilmaisu oli tänään liian hidasta minun makuun ja tuomari taisi siitä pikkuisen rokottaakin. Jatkossa korjaamme tilanteen niin josko sieltä rapisisi sitten vielä pari pistettä lisää! Ilmaisu kun on muuten tällä koiralla erittäin varma, tänä kesänä koira on löytänyt kaikki esineet niin harjoituksista kuin kokeesta!

3) Polviin asti oleva heinä aiheutti ajoittain koiralle ns. rytmityksen katkeamista ja totesinkin että pitäisi vissiin treenata tällaistakin alustaa. Nyt on ollut kahdessa kokeessa tosi pitkä heinä ja itse en henk koht siitä pidä. Koira ei aja ihan niin intensiivisesti kuin lyhyellä heinällä, minun koirat ainakaan, alkavat heti yrittää mennä "siitä mistä aita on matalin" jos on vahvempi hajuvana. Joku sanoisi varmasti että hallinnan puutetta, täytyy sitä vissiin sitten tehdä seuraavaksi.

Sunnuntai-illan ratoksi tilasin pitsan ja lösähdin sohvalle, pitkästä aikaa vapaailta! Koira olisi ansainnut kyllä oman pitsan ja sohvan, niin sinnikkäästi se on jaksanut minun kanssa treenata! Vähän jo väsy painaa loppukaudesta ohjaajalla mutta vielä on muutama viikko poljettava jälkiä, nyt kun rauta on kuumaa (ja maa ilman lunta)! Ja kun kerta näitä koiria on pitänyt haalia näin monta...seuraavalla koiralla koepaikka olisi jo varattuna myös.

Pikku levon jälkeen omat ajatukset kääntyvät kuitenkin varmasti jo tulevaan sillä nyt kun tämä koe meni näinkin hyvin, minua kiinnostaisi ajaa vielä pari voittajaluokan koetta. Jos koira ajaa samalla tasolla jatkossakin niin uskaltaisin mahdollisesti laittaa tavoitteet tulevalla kaudella jopa lajin SM-kisoihin! Uskon omaan koiraani ja nyt myös omaan taitoonikin ;) Aikaahan meillä ainakin on, koira on näissä karkeloissa vielä hyvinkin nuori ja kokematon. Katsotaan mitä vielä teemmekään. Ainakin sen tiedän että olen ilmoittanut Loren tälle syksylle vielä IPO1-jäljelle. Se on sitten vähän erilainen laji se taas, tosin hallinta ja tekniikka pitäisi sinnekin meillä riittää! Mielenkiinnolla odotan pistearvostelua siitä lajista verrattuna tähän.

Loppukesän treenipeltoja, on nimittäin lääniä täällä peltojen valtakunnassa!

2 kommenttia:

  1. Onnea Satu & Lore the nenäkoiruus! Se oli sitten eka kiinnitys teilläkin käyttövalioon! Huisia! tieten semmonen pieni puuttuva palanen kuin näyttelytulos ois kiva jossain vaiheessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi voi, saattaa tulla se kaiksita kivisin tie siihen näyttelytulokseen ;) Toki sitä pitää vissiin alkaa yrittämään kun kerran tähän asti ollaan jo päästy!

      Poista