lauantai 31. joulukuuta 2011

You never know what you're gonna get!

Vuosi 2011 on ollut erittäin mielenkiintoinen ja voin sanoa oppineeni koirista enemmän kuin olisin ikinä osannut kuvitella! Takana on nyt 1,5v opiskelua eläintenkouluttajaksi Ammattiopisto Lappian opetuksessa, Louella. Minulla on ollut valtavan suuri onni saada oppia kokeneelta koira-ammattilaiselta, Keinäsen Jarilta! Tämän tasoista opetusta en tuskin olisi koskaan tullut saamaan mistään muualta. Aiheina ovat olleet mm. ongelmakoirat, koiran käsittely ja hoitotoimenpiteet, erilaiset lajiharjoitukset sakemannipentujen kanssa (jälki, haku, suojelu, tottis, verijälki, ominaishajun etsintä), koiran ruokinta, koirahoitolan pito, trimmaus, ensiapu, koirien jalostus ja kasvatus jne jne. Opetusta on jäljellä vielä 3kk minkä jälkeen on aika hankkiutua viimeiseen työharjoitteluun sekä näyttökokeeseen. Yrityksen suunnittelusta puhumattakaan! Kevät tulee olemaan jännittävää ja kiireistä aikaa mutta varmasti hyvin antoisaa!

Tämä vuosi on myös tuonut laumamme 4 uutta koiraa! Huskyt Unna & Arttu, sakemanni Lore ja valkoinenpaimenkoira Oodi. Meillä on siis varsinainen sateenkaariperhe, niin erilaisia ja eri näköisiä otuksia nämä kaikki ovat. Yhteistä kaikille tosin on se että jokainen on meillä käyttökoira ja jokaiselle on olemassa oma tulevaisuuden suunnitelma! Sempä takia nämä koirat ovat olleet hyvinkin tarkkaan harkittuja ja tällä hetkellä näyttäisi siltä että valintani ovat olleet oikeat! Vain yksi huskypoika ei sopeutunut meidän laumamme ja palautui takaisin kasvattajalle.

Vuoden parasta antia on ollut ehdottomasti myös huskyjen maailma! Siihen minut ovat koukuttaneet Johanna, Jenni ja Pauliina. Viimeinen silaus on ollut se että olen päässyt ajamaan turistivaljakoita joulusesongin ajaksi. Joka päivä tahtoo vain uudestaan ja uudestaan ajamaan ja oppimaan lisää! Kiitos ystävät ja opettajat siitä!

Lore ja Hottis, ne erilaiset rekikoirat!
Otsikkoni ajatus vie siihen että joskus saat enemmän kuin olisit ennalta ajatellut. Tästä hyvänä esimerkkinä vaikkapa se että treenasin saksanpaimenkoiraa PK-puolelle ja yhtäkkiä siitä onkin tullut myös lahjakas rekikoira! Tai että otin huskyn ja nyt haluan niitä valjakollisen. Osa koiristani on myös mielestäni niin hyvä hermoisia ja tasapainoisia koiria että ne tulevat luultavasti olemaan tulevaisuudessa jalostuskoiria. Ajat ovat muuttuneet siitä kun kolme vuotta sitten ostin koiran jonka halusin olevan vain tavallinen kotikoira. Olen saanut paljon enemmän siis mitä halusin. Sitäpaitsi tämä matka on vasta alkua!

2 kommenttia:

  1. Hyvä uudet vuodet koko poppoolle! Teillä on kyllä tosiaan uudet tuulet puahltamassa, mutta on se hienoa että oot löytänyt kutsumushommat :) Tsemiä vuodelle 2012!

    VastaaPoista
  2. but when you get it, you`ll know why... :)

    VastaaPoista