keskiviikko 21. joulukuuta 2011

Pessi 3v

Suuren suuret onnittelut jättipojallemme Pessille! Pojastahan on tullut vallan aikuinen mies!

Voisin kutsua tätä aikaa kolmen vuoden avioliitoksi. Ensimmäinen vuosi meni tuijottaessa vaaleanpunaisten silmälasien läpi. Se oli jatkuvaa halailua ja pussailua molemmin puolin. Olimme aina kahdestaan ja kuljimme yhdessä joka paikassa. Sitten suhde alkoi ajautua karille, mies ei halunnut enää miellyttää minua joka asiassa vaan alkoi tehdä päätöksiä oman pään mukaan. Elimme vuoristorataa, minä heitin välillä rukkaset tiskiin, välillä piti käyttää "kaulintakin". Joinakin päivinä mies ei tullut kotiin perässäni vaan jäi kuljeksimaan omille seikkailuilleen. Odotin turhaan ikkunassa josko se palaisi...Viimeinen pisara oli kun mies ihastui toiseen naiseen, sen nimikin kun oli kuvaava, Hottis. Oli varmaan todella kaunis nainen se. Elimme vähän aikaa kolmiodraamaa. Sitten laitoin säännöt suhteeseemme, oli aika lopettaa lässyttäminen. Mies alkoi tulla kotiin kun kerroin että on tultava. Myös "äijien pullistelut grillijonossa" olivat taakse jäänyttä elämää!

Sitten uskalsin ajatella, että on turvallinen aika kasvattaa perhettämme. Laumamme lisääntyi, tuli lapsia yksi jos toinenkin. Mies otti viimein isällisen roolinsa ja alkoi huolehtia laumastaan. Minä määräsin millä metodeilla lapsia kasvatetaan. Mies kun meinasi välillä hoitaa tehtävät oman pään mukaan, minulle sellainen tapa kun ei kelvannut.

Nyt vietämme kolmannen yhteisen joulun! Arki on tullut suhteeseemme, elämä ei ole enää vuoristorataa vaan tasaista harmaatakin näkyy välillä. Niinhän ne sanovat muutkin, että pitkässä parisuhteessa arki tulee väistämättä eteen. Minä tarvitsin enemmän omaa aikaa, lähdin opiskelemaan. "Lapset" vievät kaiken ajan iltaisin. Meillä ei ole enää niin paljon yhteistä aikaa kuin ennen. Joskus ikävöin sitä aikaa, mutta me molemmat tiedämme että näin olemme onnellisempia. Vaikka arki onkin kiireistä ja laumamme on suuri, olet Pessi aina minulle se kaikista tärkein!

Onnea kolmivuotiaalle!
3 kommenttia: