keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Oodi tuli taloon


Pitkä oli matka tytöllä Tallinnasta Sieppijärvelle! Neljän päivän matkustamisen jälkeen 10 viikkoisen Oodin tie vei Maarit Sallan taloon Rovaniemelle. Sitä ennen Oodia hoiti myös Hyvösen Anu ja Kennel Kustom Karake's valkoinen lauma, kiitos teille! Maaritin kainalo ei ollut sekään vielä viimeinen etappi vaan aamu toi tytön elämään vielä yhden uuden ihmisen ja meidän yhteinen matka kotiin alkoi.

Oodi on erittäin rohkea, utelias ja sosiaalinen pentu! Se haluaa mennä kaikkien ihmisten luokse, yleensä se lähtee seuraamaan ohikulkijoita ja ajelehtii kauas ennen kuin saan sen huomaamaan että oma lauma menee toisessa suunnassa. Tämä on itselleni tietenkin varsin miellyttävä seikka. Tässä rodussa avoimuus ja rohkeus kun eivät ole mitään itsestäänselvyyksiä. Mutta ne ovat mielestäni ehdoton lähtökohta jotta rotua pystyy alkaa kehittämään eteenpän. Alku on siis lupaava :)

Oodin ensimmäiset päivät meillä olivat vähän pitkiä kun se joutui olla kanssani työkeikalla huskytarhalla. Tyttö poseerasi varmaan joka turistin kuvissa, onhan se niin pieni ja söpö valkoinen olio! Oma laumani otti pennun vastaan jo vähän siihen tyyliin että "onkohan tämä hoidossa vai jäämässä meille", näitä uusia koiria kun on viime aikoina meillä pyörinyt moneen otteeseen. Eli olivat aika välinpitämättömiä, vain Arttu olisi tahtonut heti alkaa leikkimään uuden kaverin kanssa.

Parin päivän päästä matkattiin taas uuteen paikkaan eli koulun penkille Louelle. Kovin hienosti tuo pentu sopeutuu joka paikkaan. Nyt tosin huomaa että rankka reissaaminen väsyttää. Mutta kun elämä tästä rauhoittuu aloilleen niin alamme puuhaamaan kaikkea kivaa yhdessä! Jännittävää sanon minä!

3 kommenttia:

 1. Onnea uudesta laumanjäsenestä Hallainvuoren jengiltä :)

  VastaaPoista
 2. Hienoa, että löysin teidän blogin :) Täällä sitä nyt sitten seuraillaan, mitä te oikein teette <3
  Oodi vaikuttaa edelleen hienolta friidulta.
  Kerrohan miten se on ottanut uudet paikat siellä Louella, vieläkö se on maailmaan avoin pimatsu. Onko erinlaisia alustoja jo käyty?
  Terkuin Maarit ja isoäidin lauma :)
  Ps. me lähdetään nyt potkutteleen, megamagee keli taas :)))

  VastaaPoista
 3. Voi, toisella on jo korvatkin pystyssä. :) Paljon onnea uudesta pennelistä ja toivottavasti neiti osoittautuu lupaavaksi valkeiden jalostuksen kannalta - ja ennenkaikkea mukavaksi harrastuskaveriksi. ;)

  VastaaPoista