tiistai 5. heinäkuuta 2011

Pellolta metsään

Mikä olisikaan parempaa aikaa treenata omia koiria kuin 4 viikon kesäloma koulusta! Näin ajattelin mutta väsyy se tämäkin joskus koiriin. Eli siis harjoittelun pidän minimissään jotta jaksaisin taas syksyllä painaa Loren kanssa koulussa pk-lajeja. Ei voi mitään, vaikka jälkikokeetkin mielessä kummittelevat jo, mutta saa nähdä saanko koiraa vielä tälle vuodelle kisakuntoon. Pitäisi tehdä jälkiä melkein joka päivä.

Eilen tein Pessille pitkästä aikaa erilaisen jäljen eli paluun metsään. Koko viime kesä meni treenatessa pelkästään peltojälkeä, samoin tämä alkukesä. Olen saanut jäljestämistä tarkemmaksi, varsinkin kulmatyöskentely on nyt jo melkoisen hyvää. Vauhti on tippunut pois, toki ainahan se voisi olla parempi mutta minkäs teet kun on opettanut koiran vähän liian "villiksi" jäljelle lähtemiseen pentuna.

Tänään jälki ehkä 200m, ensin 50m janaa pellolla, hyvin eteni ja lähti etenemään. Sitten 50m peltoa minkä jälkeen jälki siityi kuivaan metsään. Yksi esine, 3 kulmaa joista yksi terävä. Ilmaisua hiotaan edelleen. Muuten jäljestäminen olisi "kisakunnossa". Kisoja rajoittaa eniten tottiksen puuttuvat osat, olen nyt kamalan huono motivoitumaan treenaamaan tottista. Koiran vietin vähäisyys aiheuttaa ongelmia jotta saisin tottiksen omasta mielestäni tarpeeksi hyväksi. Toki se varmaan riittäisi kyllä mutta haluan mennä kisoihin niin että koira olisi hyvässä vireessä. Tauko tuo motivaatiota niin koiralle kuin ohjaajalle, hope so! Viettiä kun ei lisää saa, sitä on vain osattava säädellä.


jäljen ylösotto pellolta


esineen ilmaisu metsässä

2 kommenttia:

  1. hohoo, söikö tää blogger mun kommenttini kokonaan?

    VastaaPoista
  2. Näköjään söi. Eiku uudestaan sitten. Eksyin tämmöseen blogiin http://peninkulmilla.wordpress.com/

    ja tuli mieleeni että saattasit tykätä siitä. Käyhän kurkkaamassa :)Terkkuja!

    VastaaPoista