keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

Millainen on täydellinen koira?

Tässä kun on muutaman koiran kehitystä jo vähän seuraillut niin ensimmäistä kertaa käsissä tuntuu olevan koira jonka ominaisuuksista ei puutu mitään. Tai niistä ominaisuuksista mitä minä haluan koiralle.

Tämä koira on 8kk ikäinen siperianhuskynarttumme Susitievan Heluna eli Unna. Unna oli heti "minun koira". Kun hain sen Johannalta ja ajoin pentu sylissä kotiin, tuli heti tunne että tästä koirasta tulee jotakin enemmän. Unna joka ensimmäiset päivät tapitti jatkuvasti kontaktissa minuun, en tiennyt miten sitä olisi palkinnut kun kontaktia tuli loputtomiin ja siinä vaiheessa namitkin olivat jo loppuneet ;) Mietin jo hetken että tuliko sittenkin ostettua palveluskoira, mutta huskylta se kyllä ainakin näytti :)

Unnalla on näiden kokemusten perusteella mielestäni koiralaumamme paras hermorakenne. Huomioon ottaen sen että laumassa on vieläpä keskimääräistä parempihermoiset koirat! Eli hermot ovat todellakin kohdallaan! Tarhakoirana alkutaipaleen eläneen pennun voi viedä aivan minne vain ja joka paikassa on vain kivaa! (häntä heiluu aina) Pari viikkoa sitten kävimme Rovaniemen keskustassa, missä Unna laittoi heti nukkumaan keskelle toria, 50m päähän lavasta jolla soitti bändi. Ihmiset kirjaimellisesti kävelivät koiran yli, eikä se Unnaa häirinnyt! Unnalla on myös erinomainen toimintakyky, se on testeissäni kiivennyt mm. kaikenlaiset ritiläportaat ullakoille asti, ja vauhdilla!

Unnan pravuuri on ehdottomasti loputon pussailu kaikille jotka osuvat vastaan. Jokainen uusi ihminen saa ensimmäisenä pusun! Saman saavat myös Louen kotieläinpihan eläimet, lampaat ja possut pitää pussata joka kerta kun ohi kävellään :D Unna on erittäin sosiaalinen siperianhusky! Muita ominaisuuksia ovat sopiva pehmeys, ei ollenkaan liian pehmeä mistä en tykkäisi ollenkaan. Minulle ei sovi pehmeä koira. Unna on myös erittäin vilkas, mikä tekee sen touhuamisen seuraamisesta hauskaa. Uskon että tällä yhdistelmällä pitäisi tulla jotakin sellaista mitä minun mielestä tarvitaan erinomaiselta käyttökoiralta: hermoja, toimintakykyä ja vilkkautta! Ensi talvi näyttää löytyykö Unnalta myös se tärkein käyttöominaisuus eli VIETTI. Saa nähdä täyttääkö Unna suuret unelmat myös valjakossa! Näin kesällä ainakin vetoa on löytynyt jo 10km pyörälenkeillä, saa nähdä!

Tällainen on minun koiralauman täydellinen koira.

Alla Unnan vanhemmat kesähelteisessä Susitievassa:

Isältä peritty siniset silmät, muuten paljon äitinsä näköinen ja äidiltä on peritty myös ne rautaiset hermot!


isä: Sumu Usvan Barokki emä: Tullatuulen Willa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti