lauantai 11. kesäkuuta 2011

Toko AVO2

Käväistiin Kemijärvellä tokokisoissa katsastamassa AVO treenikunto. Tuomari Heli Kelhälä. Etukäteen oli jo tiedossa että huippupisteitä on turha odottaa kun osa liikkeistä on vielä osittain opettamatta. Mutta jotakin päiviä on vain lyötävä lukkoon jotta saa itsestä irti treenata edes jonkin verran liikkeitä kisakuntoon. Valmistelevat treenit jäivät +30 asteen helteiden takia tekemättä mutta onneksi koira osaa vähälläkin tekemisellä melko hyvin aina joten ajattelin että kannattaahan sinne silti lähteä kokeilemaan.

Ja kannatti käydä, tuloksena AVO2 ihan tasaisella suorituksella. Pisteitä lähti eniten siitä että jouduin monessa liikkeessä antamaan kaksoiskäskyjä, esim 3 min paikkamakuu näkösuojassa onnistui hyvin mutta lopussa jouduin sanomaan kahteen kertaan istu-käskyn. Luoksetuloa ja hyppyä en ollut aikaisemmin ottanut ollenkaan kokonaisina liikkeinä, joten niissä tuli koiralla vielä aika paljon epäröintiä varsinkin loppuasentojen kanssa. Kokonaisuudessaan heikointa oli seuraaminen, jossa en saanut Pessille hyvää virettä ollenkaan tällä kertaa, se oli huomattavan laiskaa. Pessi kai huomasi vasta loppuosan liikkeissä että tämähän on muuten tokoa nyt! Heh. Mutta minkäs teet kun jännitin itse taas aivan liikaa niin koira alkaa rauhoittelemaan. Siksipä juuri kisakokemusta on hankittava meille molemmille!

Pisteet:
Paikkamakuu 7 (kaksi käskyä loppuperusasentoon, mutta pysyi maassa sentään tällä kertaa)
Seuraaminen 7,5 (se oli huonoa pitkään pitkään aikaan, syynä minun jännitys ja huono vietti)
Liikkeestä maahanmeno 9,5 (vissiin vähän käänsin päätä avuksi)
Luoksetulo ja liikkeestä seisominen sen yhteydessä 6 (alku vauhdikas, pysähtyi ihan hyvin mutta jouduin sanoa kaksi käskyä lopussa kun ei osannut tulla perusasentoon ja oli vähän pihalla lopussa muutenkin kun ei oltu harjoiteltu tätä)
Liikkeestä seisominen 8 (pysähtyi heti mutta kun palasin koiran taakse, kääntyi vähän minua kohti, taas huonosti harjoiteltu liike, tulee paranemaan)
Nouto 7 (hyvä vauhti, jäi seisomaan eteen kun olisi pitänyt istua ja piti antaa taas toinen käsky)
Kaukokäskyt (istu-maahan-istu-maahan) 10! (Ei ylimääräistä liikettä, tätä liikettä sentään on harjoiteltu varmaan jo vuoden verran ja se näkyy heti)
Hyppy 0 (hyppäsi taas kerran innokkaasti ja istui hyvin mutta oli kiertynyt liikaa esteen sivulle joten paluuhyppy epäonnistui, tämä ongelma on ollut välillä myös treeneissä, uutta matoa koukkuun ensi kerralla)
Yhteisvaikutus 9 (Tuomari kehui että olemme kehittyneet joka kerta mitä hän on meitä nähnyt, se on aina kiva kuulla. Heli on hirmu mukava, kannustava ja reilu tuomari)

Pisteet 142 AVO2 ja sija 3


Sai taas uutta intoa treenaamiseen! Oli tosi kiva olla Pessin kanssa reissussa kahdestaan ilman yhtäkään penikkaa! Positiivista oli se että Pessille vaikeimmat liikkeet onnistuivat nyt todella hyvin (paikkamakuu, liikkeestä seisominen). Nämä ovat menneet välillä nollille. Seuraaminen ja hyppy taas epäonnistuivat, ne ovat Pessin parhaat liikkeet yleensä. Eli niistä jatkossa varmasti tulee hyvät pisteet ja kun uudet liikkeet saa vielä kohdilleen niin varmasti ykköstulos on ensi kerralla jo odotettavissa. Tällä kertaa tarkoitus olikin vain hakea itselle kokemusta. Keskiviikkona käyn varmaan vielä möllitokoissa Rovaniemellä, toivottavasti tällä kertaa ilman jännitystä niin että saisi oikeasti hyvän fiiliksen itselle ja koiralle. Sitten treenitaukoa vähän ja muut liikkeet vielä valmiiksi, seuraavat tokokisat vasta elo-syyskuussa. Kesä nimittäin on maastolajien aikaa, tarkoituksena on panostaa jälkeen, mahdollisesti myös kokeisiin asti.

Ai niin, toissaviikolla saimme kerholta pokaalin viime vuoden tokomenestyksestä (Joukkue piirinmestaruus). Kiitos!

2 kommenttia:

  1. Onnittelut hienosta tuloksesta! Kylläpä on ihanaa kun nähdään pian ja mahtava nähdä minkänäköiseksi Pessi on muotoutunut kun edellisestä kerrasta on jo kauan.Luonne tuntuukin olevan ennallaan :)))))
    Haleja ja rapsuja sinne kaikille

    VastaaPoista
  2. Onnittelut hyvästä menestyksestä! Ilo kuulla aina valkkarien harrastustuloksia, tuntuu että nykyään vain viedään näyttelystä näyttelyyn ja muut harrastukset jäävät unholaan.

    Meillä AVO-luokat on vielä kaukana hamassa tulevaisuudessa, kunhan ensin päästäis starttaamaan ALOt. Nekin on siirtynyt kuukausi kuukaudelta kun koira on sairastellut.

    VastaaPoista