maanantai 9. elokuuta 2010

Valkkarileiri Rovaniemi

Iso kiitos Maarit Sallalle että järjestit meille tällaisen koulutusmahdollisuuden! Takana 3 päivää leirielämää, yhteensä noin 10 valkoistapaimenkoiraa ja kouluttajan (poliisikoirakouluttaja Achim Müller) omat koirat, mali ja 2 riiseniä. Mikäs sen parempaa vielä että samaan syssyyn sain kuolata kahta toivelistalla olevaa käyttökoirarotua, olihan se käyttömalin työinto jotakin aivan omaa luokkaansa! Ja se vauhdin ja vaarallisten tilanteidän määrä mikä lähtee kun 3 itsevarmaan isoa urosta temmeltää tanner tömisten pitkin metsiä. Se oli jotakin mitä ehdottomasti tahdon itsellenikin vielä jonakin päivänä! Riiseni ja mali ja uroslauma...

En arvannutkaan että leirille saapuu tosi monta koiraa aivan etelästä asti. Oli mahtavaa nähdä livenä niitä koiria, joiden tuloksista lukee foorumilta sekä saada omistajille viimein kasvot. Muutama koira herätti minussa suurta ihailua! Oli hienoa nähdä valkkarissa se suunnaton tekemisen halu ja moottori mikä usein puuttuu tästä rodusta. Pari tosi lupaavaa pentua oli myös matkassa mukana. Tässä pari kuvaa upeista koirista (Kuvat Anita Hautamäki):

Mirka Pätsi ja Joulumaan Valkee Karhu "Felix"

Felixin vietti oli huikeaa katseltavaa! Menee aivan hyvin käyttösakemannin työhalusta! Ehdottomasti upein valkkarienergia mitä olen tavannut!


Anita Hautamäki ja agilitykoira Joulumaan Ultimathule Joe "Joke"


Sasu Alasentie ja Joulumaan Saagan Ukko "Niila"


Achim Muller näyttää miten pennun kanssa harjoitellaan kontaktia


Rohkea pennunalku "Vimma, kennel JaSin"

Pessi oli aavistuksen vaisu koko leirin ajan. En saanut jätkästä irti sitä potkua mitä normaalisti. Nuori koira ei vielä toimi niin hyvin vieraalla kentällä mitä kotona ja muutenkin oli aika paljon uusia asioita opeteltavana kuten se että Pessi asui autossa koko viikonlopun ja sekin vei varmasti energiaa kun ei ihan osannut vielä rauhoittua lepäämään tarpeeksi. Mutta se tärkein puoli: olin aivan älyttömän ylpeä siitä miten Pessi käyttäytyi koko leirin ajana!!! Ei pöhissyt yhdellekään koiralle tai ihmiselle koko viikonloppuna, pystyttiin kävellä toisten ohi täysin rauhallisesti. Pessi oli avoin ihmisille ja touhusi vain reippaasti omia juttujaan. Harjoiteltiin myös näyttelykäyttäytymistä ja Pessi antoi vieraan katsoa hampaat ilman ongelmia. Olen vielä itsekin vähän pihalla tästä uudesta koirasta mikä minulla on :) By by murkkuikä!


Kouluttaja leikittää Pessiä

Pää on aivan tukossa uusista ideoista. Pitää muutama päivä sulatella että mitä tässä aletaan sitten seuraavaksi tahkota. Kuten kouluttaja sanoikin, kaikki ei sovi yhdelle koiralle mutta toivottavasti jokainen poimii jotakin omalleen. Minä ainakin sain paljon asioita varsinkin tottikseen, leikkimiseen, vietin nostattamiseen sekä parin uuden liikkeen opettamiseen. Myös meidän jälkiongelmaan tuli mielestäni varsin toimiva ratkaisu mitä tässä nyt aletaan työstämään. Ennen kaikkea se tuli opittua että vietin pitää olla korkea ennen kuin kannattaa tehdä yhtään mitään. Tiedän että en ole rakentanut Pessin viettiä tarpeeksi, se on periaatteessa vielä liian nuori kisaamaan. Täytyy nyt syksyn aikana katsoa mitä sille voisi vielä tehdä ettei tulisi pilattua hyvää koiranalkua liian teknisillä suorituksilla. Perusasiat pitäisi olla meillä vielä aavistuksen paremmin jotta koira ei häiriinny ympäristöstä vaan tahtoo vain tehdä minun kanssa kivoja juttuja.


1 kommentti:

  1. Kivoja kuulumisia tosiaan :) Sain nyt vihdoin aikaiseksi itsekin: http://unimaassa.blogspot.com/
    Tuu vierailulle, vaikkei siellä juuri mitään vielä olekaan.

    VastaaPoista