sunnuntai 22. elokuuta 2010

Toko kenraaliharjoitus

Yhteistreeni Kolarissa tulevien piirinmestaruuskisojen joukkueella: Inga ja lapinkoira Riska, Suvi ja bortsu Jetta sekä Annika ja tolleri Molla. Heidi ei päässyt oman bortsunsa kanssa tänään. Laitettiin oikein kehänauhat ja tehtiin kehäänmenotarkistukset kaikille koirille. Maija teki ensin alo-koirille luoksepäästävyyden jonka jälkeen 3 min paikkamakuu rivissä. Pessi pysyi oikein mallikkaasti taas paikallaan, toivotaan että edellisen kisan nollatulos oli todellakin vain tilapäinen kokeilu koiran päässä! Palkkasin taas vapauttamalla kissanruokapurkille. Vielä parempi palkka voisi olla se että purkki on vielä piilotettu kentän laitaan.

Koira autoon, muut tekivät liikkeet välissä. Sitten suoraan autosta pienen painivirittelyn jälkeen kehään. Suvi oli liikkeenohjaajana. Seuraaminen oli nyt aivan todella hyvällä vireellä ja kontaktilla koko ajan, hitto kun sais saman tilan kokeeseenkin! Ohjaajan oleminen viikon pois kotoa tekee ihmeitä koiran motivaatiolle ;) Liikkeestä maahanmeno jätettiin väliin koska sitä ennakoidaan niin paljon tällä hetkellä, ei ole tarvetta enää treenata. Luoksetulon otin suoraan vauhdista palkkaamalla ettei tule hidatamista. Luoksetulokin on Pessillä niin hyvä. Sitten liikkeestä seisominen, mikä meni kerrasta nappiin ja hyppykin onnistui entiseen tapaan. Kokonaisvaikutus kyllä tästä treenistä täysi 10! Muillakin meni tosi hienosti treenit!

Nyt sitten viikko treenitaukoa, Pessi jää kotiin kun menen taas viikoksi kouluun. Luulen että lauantaina sillä on vähintäänkin yhtä hyvä motivaatio tehdä minun kanssa juttuja kun olemme hetken taas asumuserossa! Sen kyllä on nyt huomannut että valkoinenpaimenkoira ei kestä liikaa treenaamista, onneksi Pessi on niin taitava että se kyllä vetää liikkeet oikein vähälläkin treenaamisella. Se vain että mitä hittoa minä teen koko pitkän viikon kun ei saa treenata :DDD

2 kommenttia:

  1. Huono kenraali - hyvä ensi-ilta ja toisinpäin...mutta eihän me siihen uskota! :-)
    Tsemit kokeeseen - jos Pessi tekee omalla tasollaan niin vahva ykkönen napsahtaa!!

    VastaaPoista
  2. Mie ja Mörri. Olemme tehneet JOKA päivä tuota hemmetin ALOa. Joka toinen päivä menee /ceelleen ja joka toinen hyvin. Kemijärvelle pitää laske ase joka toinen hyvä päivä.
    Meän joukkue pesee kaikki! Eikö vaan!
    Harmi, että jätit Pessin kotiin, kun olis voinut treenailla. Mutta jatkossa sitten jatketaan harjoituksia, ko tulet noin lähelleki.

    VastaaPoista