maanantai 23. elokuuta 2010

Akat hakusessa
JA UKOT HUKASSA!


Pessi on treenannut hakua nyt kesän ajan lähtes poikkeuksetta joka viikko. Treenipaikkoina on ollut pääasiassa "tämä meidän takametsä" Toivolassa, sekä "Raisan takametsä" Ylisessävaarassa. Kerran olemme ottaneet pelkkää ilmaisutreenit meidän mökin lähellä Kolarin saareen kuivassa kangasmetsässä.

Aloitimme kesän treenit oikestaan siitä mihin viime syksynä jäätiin. "JEE" Metsästä löytyy ukko ja siltä saa kissanruokaa tai muuta herkkua :) Mutta tänä kesänä lähettäjänä olikin Ansku Satun sijasta! JES! Aluksi tämä oli Pessille vähän hämmentävää( Satun toljottaeea vieressä ja "välillä" neuvoessa), mutta tosi nopeasti poika kyllä hokas, että kuka tätä leikkiä johtikaan.. Satu on ollut kyllä mukana lähes joka treenissä, tai ainakin treenin suunnittelussa.

Etenimme melko pian ilmaisun harjoittelemiseen, sillä Pessillä kyllä näytti intoa ukkojen hakemiseen löytyvän...Niin, että aivan henki pihisi! Pessi on alusta alkaen myös ottanut hienosti syvyyttä pistoilla

Päädyimme rullailmaisuun, jonka harjoittelemisen aloitimme puutarhaletkun palasilla. Tämä osoittautui jo parin kerran jälkeen epäkäytämmöliseksi materiaalin suhteen. Pessi kyllä tajusi pian, että hänen täytyy palauttaa letku mulle ja irrottaa vasta käskystä, mutta eihän se suussa muljuava puutarhanletkun pätkä tahtonut pysyä suussa tarpeeksi kauoa! Tästä inspiroituneena Satu ompeli vanhasta juuttikankaasta pari irtorullaa Pessille.

Otimme sisällä Pessille muutaman kerran pelkkiä rullannoutoharjoituksia käskyllä "ota" palautusten kera istumalla eteen. Tämän ota-käsky sitten yhdistettiin ulos..sekä unohdettiin melko pian koiran jo toimiessa niin.Laitoimme myös kaulaan jo roikkumaan I-rallapannan ( Satun hienosti vanhoista valjaista väsäämän), mutta ainakaan vielä ei ole Pessi itse tarjonnut nappaamaan sitä omalta kaulaltaan, vaan ottanut rullan maalimieheltä. Kaksi kertaa on Pessi meinannut oikaista maalimiehen luona suoraan palkkaan..No kukapa sitä ei kissanruokaa tai ihania barf-mössöjä mielummin söisi, kuin kantaisi suussaan kuivaa juuttipatukkaa???

Olemme tehneet viimeisimmät kerran niin, että maalimiehet ovat olleet valmiina piilossa ja toistaneet Pessille samaa kaavaa: lähetys "ukko" ja näyttö "näytä". Koska Pessillä intoa on kiskomiseen saakka, mutta Pessi tietää myös käskyn "lähellä", olemme siirtyneet muutama viikko sitten myös hallinnan harjoittelemiseen. Ja Hitto se jätkä on mahtava! En olis uskonu, että se tottelee lähes 100 prosenttisesti lähellä käskyä myös töissä ollessa! VAU! Ja mie en ole ollu yhtään löysä, ennemminki tiukka-akka, joka ei anna edes haistella. Haistella saa ah niin ihania tyttöjä sitten iltakakkalenkillä treenien jälkeen ;)

PESSIN TREENIKAVEREITA:


Raisan koirat Oona ja Kamu


Ingan koirat


Zabba..... Ja Rassi

Jota ei pysäytä mikään! Ei edes mamma :)ja RiskaSekä Minnan Salli

Viimeksi otimme treeneissä vain kaksi löytöä. Toisessa löydössä maalimies oli kahisevan pressun päällä. Pessi ei ollut moksiskaan pressusta, vaan haistoi pressun alta tiiviin kannen alla olevan ruoan ja meinasi, että nyt kyllä kelpais :D Onneksi Minna-maalimies osasi toimia hyvin, eikä tästä juuri hetkahtanut, vaan piti vain rullaa esillä ja kyllähän Pessi sen siitä sitten nappasi!
Tänään meillä on myös täällä meillä treenit tiedossa. Tällä kertaa laitetaan myös kaksi maalimiestä valmiiksi, toinen pressun alle rulla näkösille. Sitten vielä kolmanneksi helppo haamulähtö! Talvella alkaakin sitten, sekä emäntien että koiran kunnon kohotus!

4 kommenttia:

 1. Kiitos Raisalle Pessin kuvasta :)

  VastaaPoista
 2. Meni ulkoasu kyllä nyt aivan toisin mitä esikatselu näyttää...Satu pelasta sinun koneella!!! :D

  VastaaPoista
 3. Ainaki koulun koneella näyttää tosi hyvältä eli ei mitään, hieno tekstikin! Pitääpä soitella miten tänään meni treenit!

  VastaaPoista
 4. Ansku - sinun pittää lisätä tänne Riska "hauhau-poika"
  Hienosti asettuvat kuvat minunkin koneella, no problem.

  VastaaPoista