sunnuntai 28. helmikuuta 2010

Uuteen nousuun

Tokoa perjantaina hallilla


Olipahan kovaa häiriötreeniä tänään Pessille kun hallilla oli taas ne kaksi ihanaa vauhdikasta ja taitavaa narttua joiden spurtit pallon perään saa Pessin väkisinkin innostumaan leikkiseuran mahdollisuudesta. Siihen vielä lisänä Annikan mukana pikkuinen tyttö joka juoksenteli ympäri hallia. Pessille pienet lapset ovat taas aika hankalia sulateltavia mutta niin vain niistäkin selvittiin alkukankeuden jälkeen. Autosta piti taas haukkua Jettaa ja Mollaa mutta haukku on muuttunut selvästi iloisempaan suuntaan, sellaiseen ”haluaisin mennä leikkimään”. Sisälle mentiinkin sitten jo ihan ilman ääntelyä, mikä on hieno edistys siihen mistä viime syksynä aloitettiin. Aluksi Pessi ei mainannut millään pystyä keskittymään meidän hommiin vaan säntäsi aina perään kun vaan joku neitonen liikahti kentällä.. Oli niin kovilla stressikierroksilla että vein sitten koiran takaisin autoon vähän jäähylle noin 15 minuutiksi. Pitäisi varmaan jatkossa yrittää ehtiä tekemään joku pieni kävelylenkki ennen hallille menoa.


Uusi yritys ja nyt pystyimmekin jo tekemään omia treenejä. En yrittänyt mitään kovin vaikeaa, lähinnä vain harjoiteltiin häiriöihin sopeutumista. Muistaakseni vedettiin ainakin paikallaan istumista kun muut kävelivät ohi, perusasentoon pysähtymistä, mikä sujui tosi hyvin. Sitten yksi noutaminen kokonaisena, siinä vähän hidasteli tuodessa häiriön takia mutta muuten hyvä. hyppy 2 kertaan, ekalla vauhdikkaasti pallopalkalla ja toinen perään istumasta hypäten. Hyvältä näyttää hyppy! Sitten paikkamakuuseen Jetan viereen. Jetta olikin jo siellä etukäteen. Varmaan minuutti pari ja palkkioksi kissanruokaSHEEBAA minkä olin piilottanut kentän reunalle. Paikkamakuu sujui hyvin siihen nähden että lapsikin seikkaili vieressä ja kävi välillä paukuttamassa isoon ääneen ovia ja huutelemassa että lähdetäänkö jo kotiin. Kun muut olivat lähteneet, otettiin vielä luoksepäästävyyttä Suvin kanssa muutaman kerran niin että Suvi vaan kävi meidän luona. Ekalla kerralla Pessi tempaisi vastaan ”tuomaria” iloisena. Kolmannella kerralla pysyi sitten jo paikoillaan ja sai lisää sheebaa! Sinänsä parempi nyt näin että menee iloisena vastaan kuin se että olisi epävarman jäykkänä. Arvasin että saattaa alkaa ennakoimaan tuomarilta saatuja makkaroita mutta parempi näin, iloisuudesta kun ei sakoteta :)


Olen niin ylpeä siitä miten Pessi rentoutui treenien aikana. Lopuksi ei välittänyt lapsestakaan enää mitään. Kun muut olivat lähteneet, jäimmekin vielä leikkimään ja treenaamaan vielä kahdestaan hallille. Oli niin hyvä fiilis molemmilla! Ja fiilis siitä vain parani, Pessi veti aivan täydellisen seuraamisen kaikkine käännöksineen, vietti pysyi huippuhyvänä ja kesti ihan varmasti kokeenomaisen pituuden ilman palkkiota. Tuli kyllä niin hyvä mieli tuosta upeasta seuraamisesta ja muutenkin siitä että meillä oli taas hauskaa ja rentoutunutta menoa kentällä! Oli kiva todeta miten hyvällä mallilla moni liike meillä jo on, sitten kun vaan saa saman vireen vielä häiriöiden kanssakin niin täältä tullaan!

1 kommentti:

  1. Moikka muruset! Hauskaa että treenit menivät putkeen :) Mä teen usein ihan kunnon lenkin näiden meidän tyttöjen kanssa ennen treenejä että saadaan ylimääräiset höyryt pois alta ja sitten on helpompaa arvioida nostattaako viettivirettä vaiko pyritäänkö rauhoittumaan ja keskittymään : se kun aina vaihtelee... Ja keinot meillä on ihan erilaiset kummallekkin; Indyn saa nollasta sataan alta aikayksikön kun vaan vilauttaakin patukkaa joten sitä pitää harkiten tehdä ettei innostu liikaa. Toi oli hyvä toi autoon meno kun huomasit että se oma mielentila kaipaa jäähdyttelyä!!!! Joku se edistyy myös ;) Mä tässä kateellisena seuraan kasvattien tekemisiä kun itsellä treenit hyytyivät joksikin aikaa, mutta oltiin me taas tänään Hallainvuorella kävelyllä ja kyllä tytöt on edelleen hienossa kontaktissa ilman treenejäkin, joten ihan nautittavaa niiden kanssa kävelykin on. Pitää ottaa ilo irti pienistäkin asioista.... Ihanaa maaliskuun alkua sinne pohjoiseen täältä vetelästä etelästä :)

    VastaaPoista