maanantai 22. helmikuuta 2010

Esineruutua

Tai en tiedä tuliko siitä loppupeleissä aivan sitä mitä suunniteltiin. Piti muka keksiä koiralle jotakin puuhaa kun pakkasta on koko ajan 30 tienoilla eikä pitkät lenkit meinaa innostaa varsinkaan omistajaa, koira kyllä mennä viipottais pakkasillakin. Innolla mentiin tallaamaan pieni alue..."ei kai sitä lunta voi niin paljoa olla..." Todeten, ettei tätä hommaa kyllä pysty vielä ainakaan kuukauteen tekemään ollenkaan, hanget ei vieläkään kanna yhtään. Siinä lumessa kontatessa mietti hetken että onneksi meillä ei (tänäänkään) ole naapureita näkemässä meidän hommailuja. Viimeistään siinä vaiheessa olisi tullut kyllä sanomista että nuo on täysin kahelia porukkaa! Harvassa olisi ne jotka ymmärtäisivät mikä saa ihmisen rämpimään umpihangessa koiran koulutuksen takia xD

Mutta koira oli liekeissä, tosin aika nopeasti uupui koirakin umpisessa etsimisessä. Emännästä puhumattakaan. Täytyy kai malttaa edelleen odottaa sitä kesää (ja uskoa viimein että Lapin talvi on pitkä) ja treenailla noutamisen muita osia vielä erikseen pihamaalla!

Olemme menneet talven aikana lenkeillä myös muutaman kerran yhtä etsintäkokeen noutamisosiota, missä esine tiputetaan matkan varrelle jonka jälkeen koiran on palattava takaisin samaan paikkaan mistä ollaan tultu ja palautettava kadonnut esine. Pessi on jo monta kertaa palauttanut minulle sen samaisen hanskan minkä aina onnistun jotenkin tiputtamaan. On se hyvä että koira huolehtii!, muuten saisi koko ajan olla ostamassa uusia kintaita ;) Pessi on itse asiassa pariin kertaan tehnyt noutamisen myös "tositilanteessa" kun se hanska on tippunut minulta oikeasti ja koira on alkanut nykimään hihnaa että tuonne se jäi. Heh, koulutus on onnistunut siis varsin mallikkaasti!

Noutaminen on kyllä yksi Pessin vahvimmista osa-alueista tällä hetkellä, toivottavasti sama into säilyy jatkossakin! Jotenkin onnistuin sen sitten viimein opettamaan koiralle hyvin!1 kommentti:

  1. Hihii, kyllä siinä rintalihakset on Pessillä keväällä komiassa kuosissa talven rämpimisten jäljiltä....vaan on ne täällä etelässäkin kun tuota lunta vaan pukkaa...Indy & Sissi ajavat toisiaan takaa umpihangessa ja minä nilkutan polkuja pitkin minkä jaksan : tekee hyvää meille kaikille.
    Halit
    Hallainvuoren Hannele

    VastaaPoista