keskiviikko 1. heinäkuuta 2009

Jälki ja esine-etsintätreenit

Minna järjesti Sieppijärven paimenkoirille kunnon treenit lähimetsään! Olikin jo kovasti tarvetta saada joku asiasta vähän enemmän tietävä katsomaan että miten me ollaan Pessin kanssa oivallettu jäljestämisen alkeet. Minnalta tuli ohjeita että Pessille saa tehdä jo paljon pidempiä jälkiä ja keppien etsimisen voisi aloittaa. Tähän asti kun ollaan menty vain makkaran perässä ja harjoiteltu vähän kulmia ja käännöksiä. Pessi jättää makkarat jo polulle, kuulemma palkkio on mielummin itse jäljestämisen ilo. Näin olen kyllä itsekin jo vähän aavistellut. Nyt vain sitten kokeilemaan keppejä tehotreenillä uuden kodin lähistöllä, sieltä ei kyllä metsät lopu kesken, voi vain valita että minne suuntaan lähtee treenaamaan! Uskon kyllä että saan Pessin huomaamaan kepit melko nopesti, keppileikkejä olemme nimittäin leikkineet nyt pari viikkoa Tampereella lähes joka lenkillä, kiitos kerrostalomme takana olevan metsän. Pessiä on saanut pitää irti joka kerta ja poika on innostunut taistelemaan tosi hyvin jo kepeistä ja lähtee innolla hakemaan heitettyjä keppejä.

Minna näytti meille myös esineruutua. Minnan koirat ovat jo taitavia etsinnässä. Pessin kanssa alamme nyt treenaamaan eri lelujen kanssa tuontia niin että koira näkee minne esine on jätetty. Pessi kylllä oivalsi heti jujun, nyt vain täytyisi saada Pessille mieleen että on kiva tuoda lelu minulle eikä jumittaa sen kanssa itse jossakin pureskellen. Pessi kyllä pentuna toi jo aika hyvin leluja minulle sanalla "tuo", nyt vaan on huomannut että kun leikki on usein loppunut juuri silloin kun on oikein hauskaa, niinpä lelua ei meinata millään luovuttaa enää minulle jos se vaikka meneekin hyllylle. Mutta täytyypä treenata tuota uusiksi.

Kiitos Minnalle vinkeistä! Itselle kun kaikki on aivan uutta niin on tosi hienoa jos vain joku opastaa alkuun. Kun into on kova itsellä ja nähtävästi onneksi myös koiralla, niin osaa kyllä arvostaa sitä että pääsee mukaan kuvioihin ja on löytänyt täältä pohjoisestakin koirakavereita! Nyt osaa sitäpaitsi arvostaa vieläkin enemmän näitä kotikulmien rajattomia treenipaikkamahdollisuuksia, Tampereella joutuu ajaa ensin kilometritolkulla jonnekin että koiraa voisi ylipäätään pitää irti, saati sitten treenata ilman häiriötä. Täällä voi kotiovelta lähteä jäljestämään :) Viikonloppuna sitten saamme lisää neuvoja ja ohjausta Muonion pelastuskoiraleirillä, sitä odotellessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti