perjantai 16. lokakuuta 2009

Toko

Pellossa tokotreeneissä. Jännitti taas miten sujuu toisten koirien vieressä oleminen mutta tosi hyvin meni kun muut 3 koiraa olivat rauhallisia eivätkä yhtään reagoineet. Pessi muutaman kerran lähinnä olisi tahtonut mennä leikkimään toisten kanssa ja vähän haukkui jos toinen koira alkoi leikkiä pallolla tms mutta lopuksi ihan jo makoili selällään toisten vieressä rentoutuen täysin ja tahtoi vain rapsutteluja. Pessillä oli kovasti virtaa ja yritti välillä komentaa minua että tehdään nyt jo jotain eikä vain seisoskella. Oli tosi motivoitunut treenaamaan ja piti hirmuisen hyvin kontaktiakin sen jälkeen kun alkuihmettely oli suoritettu. Pessi teki tänään vähän liiankin hyvin, yritin näyttää meidän ongelmakohtia mutta niitä ei näyttänyt olevan ollenkaan ;)

Muutamia hyviä neuvoja saimme taas. Perusasento on hieman liian edessä, tähän palkkaus toisella tavalla. Perusasennossa vasemmalle ja oikealle käännöksiä varten saimme hyvän pyörimisharjoitteluneuvon. Tänään menimme myös luoksepäästävyyttä ja paikallaoloa. Luoksepäästävyydessä Pessi pysyi taas ihan tattina paikallaan. Se hyvä puoli siinä ettei Pessi ole kiinnostunut vieraista ihmisistä. Enemmänkin tämä varmaan lähtisi peruuttamaan kuin kohti. Paikkaharjoittelua olemme tehneet sen verran paljon että uskon Pessin olevan valmis jo olemaan paikalla koirien vieressäkin mutta ei vielä tänään sitä ryhmässä menty. Pitää huolehtia siitä että harjoitus pysyy koiralle yllättävänä eikä voi koskaan tietää milloin vapautus tulee. Pessi nimittäin helposti ennakoi tilanteita. Jatkossa voisi tehdä nopeitakin palkkauksia jotta koiran mielenkiinto säilyy hyvänä.

1 kommentti:

  1. No niin sitä pitää :))))))) Kuullostaa hyviltä neuvoilta ; olen tyytyväinen että saatte asiallista ohjausta treeneissä. Se on kaiken perusta että neuvotaan oikein.... Ja motivaation olen kyllä havainnoinut ihan omin silmin - koko koirakolla!!!!!
    Haleja ja rapsuja teille kaikille
    Hallainvuoren Hannele & valkoiset

    VastaaPoista