torstai 8. lokakuuta 2009

Esineruutu

Pitkästä aikaa kokeiltiin esineruutua, ei oikein koko loppukesänä olla otettu huonon noutamisen takia. Ei tuo noutaminen kovin paljoa ole edistynyt vieläkään mutta ajattelin että pitäisi tätä lajia silti viritellä. Menimme Pessin kanssa Tampereella lähimetsään, laitoin pojan istumaan ja lähdin itse tallomaan aluetta. Varmasti paljon muitakin hajuja toisista koirista jne. Ankkalelu metsään ja koira perään. Pessi ei aluksi tainnut oikein muistaa mitä tässä tapahtuu, löysi ankan nopeasti mutta lähti jäljestämään ja varmistamaan että olisiko siellä vielä jotain parempaakin piilotettuna. Sitten sain koiran tuomaan ankan minulle. Pudotti eteen mutta palkkasin koska ei olla tätä nyt menty. Toisella kerralla ankka vähän lähemmäs. Pessi meni ohi ja etsi isolta alueelta kauempaakin. Ei tullut luokse vaikka huhuilin vaan etsi taas niin kauan että löytyi. Noh, ainakin on hyvä työskentelymotivaatio, ei jätä kesken mutta en sitten tiedä siitä ohjattavuudesta ;) Tällä kertaa tuli heti vauhdikkaasti luokse hakemaan namit. Kolmas esine oli sukkamytty, se löytyi nopeasti ja kulkeutui samoin tein luokseni. Mielestäni ei yhtään hullumpi treeni, tosin Pessi oli aika haukotteleva näin aamusta eikä ihan paras viretila päällä.

Toinen treeni seuraavana päivänä:

Kylläpä sai kävellä monta kilometriä että pääsee sopivaan metsään, koko ajan joku lenkkeilijä vastassa tai muuten vaan huonoa maastoa. No viimein sitten jonkinlainen kohta löytyi, Pessille liivit päälle ja itse viemään ensin majavalelun piiloon noin 20m päähän. Se löytyi heti. Sitten vielä 4 muuta lelua, 1 niistä niin ettei Pessi nähnyt mihin kohtaan jätin. Tämäkin löytyi nopeasti. Todella reipasta menoa ja hyvin lähti tuomaan heti minulle asti. Jättää kyllä vieläkin lelun eteeni mutta ehkä yhdistän myöhemmin sitten noudon kanssa. Pessi oli muutenkin hirmu iloinen kun pääsi pitkästä aikaa kunnolla vapaana juoksentelemaan metsässä. Tässä pari kuvaa kun onnistui niin hyvin vaikka kiire olikin itsellä ohjata, palkata ja kuvata yhtä aikaa :P
1 kommentti:

  1. Hyvältä kuulostaa! seuraavaksi ota sisällä esineen/lelun nostoja lattialta käteen ja siitä palkka!ei siis mitään heittoja vaan lelu lattialle sinun ja koiran väiin ja 'tuo' tai 'hae' 'ota' mitä käskyä ikinä käytätkään.
    Juu, tänne tuli sitten talvi pikaisesti ja kunnon pakkaset päälle! saas nähä joko oli pysyvä lumi...
    Aika näpsäkkä olet - samalla kun treenaat myös kuvaat! :-D ei onnistuis multa... epätoivoiselta sensijaan (ainakin tänne verrattuna) on noiden puhtaiden maastojen löytyminen siellä, varmaan aina riski yllättävistä 'treeniseuralaisista':-)
    Pessille rapsu! jäikö se uusi kisu tänne Toivolaan?

    VastaaPoista