maanantai 30. maaliskuuta 2009

14 viikkoa


Helsinginreissun hälinän ja pentutreffien jälkeen oli aika palata kotiin. Taru tuli meidän kanssa samalla junalla Lappiin. Selvästi muisti Tarun koska antoi heti rapsutella niin kuin ennenkin. Menimme poikkijärveen katsomaan hevosia. Pessi yllätti meidät menemällä Pekkoa kohti (12v. karjalankarhukoirauros). Menimme ensin vähän haistelemaan, päästin sitten Pessin irti kun tuntui että leikki olisi maistunut. Lopuksi päästimme myös Pekon irti kun ei se tuntunut välittäneen pennusta mitään, halusi vain minulta rapsutuksia. Ihme oli suuri kun koirat juoksivat peräkkäin pitkin pihaa! Pessillä on selvästi loksahtanut joku viikonlopun pentutreffien aikana, tuntuu että nyt on itseluottamusta tullut roppakaupalla lisää! Tästä on hyvä jatkaa!


Tiistaina kävimme Kolarissa mökillä. Näki Nellin (puolen vuoden ikäinen ruotsinhirvikoira) häkin läpi. Ei kyllä ollut mitään huonoja muistikuvia Nellistä, vaikka viimeksi Nelli ryntäsi aika vauhdilla Pessiä kohti ja Pessi joutui paeta auton alle. Ihan reippaasti haisteli häkin läpi. Pessi on kasvanut kk aikana valtavasti Nelliin nähden! Kk päästä ovat varmasti jo varsin tasaväkinen leikkipari. Illalla Petra (2v) oli meidän kanssa laavulla ja kotona saunomassa. Nyt jo selvästi paremmin Petran kanssa. Välillä yritti alkaa haukkua Petraa kohti. Murisimme koiralle ja puolustimme Petraa. Ei anneta koiran puolustaa meitä. Selvästi vielä epäilee jos Petra tulee koiraa kohti. Tästä asiasta voisi kysellä vähän mielipiteitä. Ehdottomasti lisättävä vielä lasten näkemistä ja varsinkin lasten kosketusta mitä ei ole vielä ollut juurikaan.


Keskiviikkona oli yksinoloa 4-5 tuntia kun olimme Ylläksellä. Ansku oli tehnyt sitä ennen pitkän hiihtolenkin koiran kanssa. Illalla menimme Pelloon viemään Tarun kotiin. Pellossa yllätti kunnolla, meni nuolemaan vieraan naisen naamaa kun nainen kyykistyi!!!


Torstaina Pekko-koiran kanssa hurjaa juoksua Monkun luona. On jo tosi paljon rohkeampi äijä, mahtavaa! Pekko opetti että hevoshakaan mennään hevosten perään, Pessi alkoi jo nyt matkia. Ei antanut Monkun rapsuttaa, joten Monkku otti kasan ruokaa ja alkoi rapsuttaa. Antoi sitten kunhan sai nameja palkkioksi. Täytyykin alkaa tekemään niin että namin saa vasta kun vieras on rapsuttanut. Vieras pitää namia nyrkin sisällä siihen asti. Antoi nimittäin rapsuttaa näin jo päänkin yli. Pessi on tavannut tällä viikolla paljon uusia ihmisiä ja alkaa jo selvästi reipastua!


Perjantaina Raisa tuli käymään 10kk lyhytkarvaisen collien, Oonan kanssa. Raisa tuli ensin sisälle ja toi herkkukeksejä. Pessi ihmetteli ja nuuski ja meni hakemaan keksit. Oli aika varovainen mutta lähdimme sitten kaikki ulos. Siellä otimme Oonan autosta, ensin vähän haukuttiin mutta lähdimme kaikki järvelle lenkille. Pessi oli tosi kiinnostunut Oonasta, joten päästimme Oonan irti. Niin vain kävi että koirat alkoivat leikkiä keskenään! Olimme hirmu onnellisia, Pessi tuntui vapautuvan aivan mahtavalla tavalla! Tästä se lähtee, hieno homma! Pitää ottaa uusiksi kun löytyi noin mukava leikkikaveri!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti