sunnuntai 8. maaliskuuta 2009

11 viikkoa: paljon lunta!


Pessi on alkanut käymään vähän ylikierroksilla leikeistä, meni jo vetoleikki vähän överiksi, hullaantui ihan täysin, alkoi nylkyttää nallea ja minuakin. Niinpä pistimme stopin kaikille taisteluleikeille, sen verran arveluttaa tuon koiran dominoiva piirre, ei halua ainakaan yllyttää sitä lisää taisteluleikeillä. Aloitimme koiran kanssa aivan uudet tavat, pyrimme rauhoittamaan koiran oloa, aivan liikaa stressiä nyt ollut. Aamulle emme tee heräämisestä enää mitään suurta numeroa vaan rapsutamme vain ohimennen. Vein heti ulos pitkälle lenkille kun oltiin herätty, koira oli aivan erilainen koko päivän. Nyt otammekin vähän rauhassa muutaman päivän ja olemme vain kotona. Kyllä sitä saa taas peiliin katsoa kun omat asiat vähän niin ja näin niin heti heijastuu huono mieli koiraankin, nyt ollut aivan erilainen viikko kun itse taas tasapainossa.


Teimme tavallisia pikku juttuja ja ensimmäisen lenkin hihnassa kylillä. Upeasti poika käveli edellä korvat pystyssä ja askellus on niin komea että huh huh! On tainnut periä sen isältään! Tutustuimme pieneen koiraan joka teki tuttavuutta innokkaasti mutta Pessi meni taas auton alle piiloon. Kävimme myös katsomassa Niinaa ja Mikaelia, alle 1v. pikkulasta. Pelkäsi vähän taas vaikka oli nähnyt Migulin aikaisemminkin jo. Kävimme myös moottorikelkalla Aarnen luona, Pessi istui kanssani reessä ja ihmetteli että mikä tämä vekotin oikein on mutta olisi mennyt rekeen mielellään uudestaankin kun olimme lähdössä takaisin, hirmu hienosti tuo jätkä sopeutuu kaikkeen uuteen. Pistäydyimme Monkun luona navetassa katselemassa lehmiä. Oli taas siellä tosi rohkea. Jotenkin on Monkun luona kuin kotonaan vaikka on uusia ihmisiäkin. On niin utelias uusista hajuista siellä. Loppuviikosta pistäydyimme Monikan luona navetassa katsomassa lehmiä. Oli taas siellä tosi rohkea. Jotenkin on Monkun luona kuin kotonaan vaikka on uusia ihmisiäkin. On niin utelias uusista hajuista siellä.


Täällä on niin paljon lunta ja ihana talvi! Kävimme myös vähän pidemmän lenkin moottorikelkalla pilkille kotijärvelle. Ihan hyvin rauhoittui syliin nukkumaan. Pilkillä oli mukana Anskun veljen perhe, tosi paljon reippaampi oli nyt jo Petraa (2v) kohtaan. Touhusi mukana kun me nostimme ahvenia pilkillä. Vähän tuli kylmä joten käärin peittoon ja lähdimme huristelemaan kotia kohti väsyneen ukon kanssa.
Aamukävely Uudenmaantietä pitkin Nordbergeille. Ei kyllä ollut moksiskaan häkkikoirista joita oli matkan varrella, kamala räyhääminen joka toisesta pihasta. Oliver meinasi väkisin tulla meidän matkaan, heh, sitä Pessi ihmettelee, että mitä kissatkin tulevat mukaan mutta se olisikin tosi hieno juttu jos kulkisimme laumana kaikki! Kävimme pojan kanssa ensimmäisen kerran Rovaniemellä. Piipahdimme Musti&Mirri-kaupassa. Siellä poika oli aika levoton, olisin tahtonut rynnätä ulos ovesta kun tuli ihmisiä sisälle vaikka kaupassa oli tosi hiljaista muuten. Ostimme nameja ja puruluita. Pessi on vielä niin kovin vauva :) Kävimme myös vähän kadulla kävelemässä, että tottuisi ihmisiin, tosin emme vielä menneet ihan keskustaan asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti