sunnuntai 22. helmikuuta 2009

9 viikkoa

Pessi kyllä puree kamalasti käsiä ja roikkuu minun tukassa! Ollaan yritetty vähän kaikenlaista kieltämistä mutta ei mikään oikein tunnu auttavan, ei poikaa pahemmin edes poskesta nipistäminen laannuta, taitaa olla aika kova luonne. Huomioimatta jättäminenkään ei tehoa, hmm, ehkä sitten vain toivotaan että menee ohi iän myötä.

Koska Pessin todettiin olevan melko dominoiva, olemme nyt alkaneet käyttää ovista kuljettaessa katsekontaktivaatimusta ja että pitää istua ennen kuin saa mennä ulos. Muutenkin yritetään kasvattaa lupavaatimusta kaikkeen toimintaan.

Viikko ei alkanut lupaavasti. Alkoi maanantaina kallistamaan päätä vasemmalle sekä kaatuilemaan, joten soitin eläinlääkärille jonne käynti iltapäivällä. Molemmissa korvissa oli korvatulehdus. Sai antibiootit ja korvatipat. Voi pientä poikaa. Heti pienenä lääkekuurille. Meille saapui onneksi iltapäivällä ihana vieras, siskoni Taru. Satukin pääsi siis taas välillä töihin kun oli lapsenvahti :P

Tiistaina saimme sitten ehkä vieläkin odotetumman vieraan kun Ansku rakas ihana meidän kulta tuli hakemaan meidän muuttokuormaa kohti Lappia!!! Pessi tunnisti Anskun heti, heittäytyi selälleen rapsutettavaksi ja tunnisti että tämä tyyppi kuuluu meidän laumaan! Ei ole kyllä ketään muuta ihmistä tervehtinyt noin! Olin niin onnellinen että Pessi oli leimautunut myös Anskuun niin hyvin vaikka Ansku joutuikin olla pari viikkoa pois laumamme luota. Menimmekin ulos pitämään hauskaa! Sitä meillä todellakin oli!

Pessi tapasi myös Marjon iiiiison Duke-koiran (leonberguros)sekä jonkun vastaantulevan lapinkoiran. Menisi mielummin ohi koirista mutta on nyt nähnyt vähän isompiakin koiria niin että oli minun selän takana suojassa.

Perjantaina järjestin läksiäisbileet. Päivän mittaan tuli useita vieraita, illalla bileet, joissa paikalla vanhoja tuttuja sekä muutama uusi naama. Ei enää aristellut juurikaan ketään vaan innostui leikkimään kaikkien kanssa! Jäi Ansku-siskon kanssa kotiin nukkumaan kun menimme baariin ja hyvin oli mennyt.

Lauantaina oli paljon hässäkkää kun edessä oli muuttopäivä! Menin ensin vielä aamulla Raholaan pentujen leikkipaikkaan, missä oli pienten koirien tapaaminen, lähinnä terrierejä ja villakoiria. Pessiä pelotti kovasti karvaturrit, meni nurkkaan piiloon häntä koipien välissä. Olin turvana mutta annoin pentujen myös tulla nuuhkimaan. Puolen tunnin kuluttua reipastui vähän ja olisi jo vähän innostunut leikkimäänkin yhden mäyräkoira pennun kanssa. Ihmisiä ei pelännyt, paikalla oli myös pieniä lapsia joten olin tosi ylpeä siitä. Oli hässäkkää ja meteliä, teki varmasti tosi hyvää Pessille, ainakin muut niin mainasivat että heidänkin koirat olivat olleet aluksi ujoja!


Iltapäivällä alkoi muuttohommat. Porukat tuli sekä Anskun isä. Ei pelännyt kyllä yhtään enää vanhempiakaan ihmisiä vaan touhusi mukana minkä ehti. Raskas päivä oli kaikille, talo tyhjeni ja Pessikin varmaan ihmetteli että mitä täällä tapahtuu kun ihmisiä tulee ja menee ja tavarat katoaa. Illalla pääsimme eläintarhan kanssa sitten viimein matkaan ja ajoimme kohti Kauhavaa. Innostui valtavasti Kauhavalla pihan hajuista ja olisi mielellään kiertänyt ulkona pidempäänkin mutta koska oli niin myöhä, menimme saunan ja iltavillin jälkeen kaikki onnellisina nukkumaan! Aika Tampereella on ohi hetkeksi aikaa!!!


Sunnuntaina oli edessä kamalan pitkä ajomatka kohti Lappia. Itselläni iski järkyttävä mahatauti, joten emme päässeet lähtemään niin ajoissa kuin olisi ollut toive. Pessi ulkoili pakkassäässä Anskun ja Tarun kanssa metsässä sillä aikaa kun minä podin sängynpohjalla mahakipua ja kuumetta. Iltapäivällä starttasimme kuitenkin matkaan, minä makasin takapenkillä pojan kanssa ja Ansku yritti jaksaa urheana ajaa. Matka sujui upeasti, Pessi pissasi kiltisti aina kun pysähdyimme jonnekin tien laitaan ja nukkui jaloissani tyytyväisenä. Oulussa onneksi oli pidempi paussi, Pessi sai leikkiä Anskun kavereiden kanssa itsensä uuvuksiin ja matka taas jatkui. Puolen yön jälkeen viimein perillä, minkä jälkeen nopea tutustuminen uuteen taloon ja menimme kaikki keittiöön nukkumaan. Tästä alkaakin sitten aivan uusi elämä meillä kaikilla. Tervetuloa uuteen kotiin Pessi-peikko!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti