lauantai 14. helmikuuta 2009

7 viikkoa

Pessi vietti 3 ensimmäistä viikkoa kerrostalossa Tampereella. Tämä oli hyvä asia, sillä olimme suunnitelleet tehososiaalistamiskuurin pojalle ennen Lappiin muuttoa, pohjoisessa kun ei ole ihan helppoa toteuttaa vastaavaa. Tarkoitus oli tutustuttaa vieraisiin ihmisiin, pariin koiraan, kadun ja autojen hälinään sekä ennen kaikkea autolla matkustamiseen, tulisihan meillä olemaan edessä 800km matka Lapin kotiin pienen pojan kanssa.


Kun kotiin kotiin oli tutustuttu, menimme toisena aamuna ensimmäiselle ulkoilulle kerrostalon kotipihaan. Opettelimme oman nimen tunnistusta ja tänne-sanaa nameilla. Pessi oli ulkona tosi rohkea, seurasi meitä jaloissa joka paikkaan ja tykkäsi telmiä lumessa!
Tutustuimme myös rottaan sekä yhteen uuteen huoneeseen jonne mennessä pitää saada lupa. Pääsi huoneeseen noin joka toinen kerta ja joka toinen jäi Anskun tai minun kanssa oven taakse. Aloitimme heti pian jo yksinoloharjoitukset niin että jäi minuutiksi oven taakse. Lelut, pallo ja vetoleikit kiinnostivat kovasti. Puree paljon, puruluita kului heti. Pessi aloitti pian myös kovasti komentamaan kissoja. Kissat eivät kyllä lämmenneet ollenkaan, Millakin päätti jättää valkoisen turrikan omiin oloihin eikä enää yrittänyt kaveerata uuden tulokkaan kanssa. Aloin kieltämään ja miettimään mitä asialle pitäisi jatkossa tehdä.

Ensimmäisen viikon aikana meillä kävi muutama kaverini kylässä. Pessi oli selvästi varautunut vieraita kohtaan. Ei antanut koskea heti mutta namien jälkeen jo reipastui. Koska olin vielä töissä, jouduin jättämään Pessiä hoitoon pari kertaa viikossa. Onneksi ihanat ystäväni ja veljeni tulivat meille lapsenvahdiksi aina pyydettäessä ja Pessillekin tuli ystäviini vahva side jo silloin, varsinkin veljeni Pekka on aina todella rakas ja Pessi menee ulisten vastaan hoitosetää.

Pessi autoili heti toisesta päivästä lähtien. Ensin oli autossa takapenkillä valjaissa Anskun vieressä. Rauhoittui heti. Ajoimme Hervantaan veljeni Pekan luo jossa hissillä meno. Ei ongelmia, tepasteli vain perälle asti. Ansku lähti takaisin pohjoiseen parin päivän jäljeen, joten autolla ajo harjoittelu jatkui niin että Pessi oli yksi takapenkillä. Vähän levoton oli alkuun mutta rauhoittui aina kun annoin namia ja pidin omaa kättä taakse turvana. Tosi nopeasti Pessi oppi autoilun, niinpä matkustimmekin lähes joka päivä jonkun pikku lenkin eikä koskaan ollut mitään pahoinvointiakaan, pian Pessi laittoi jo nukkumaan autossa heti kun lähdettiin liikkeelle.

Loppuviikosta oli myös ensimmäinen koirakontakti: Heidi, Tero ja Osmo tulivat käymään. Vähän meni huonosti tuo kohtaaminen kun Osmo ehti rynnätä haistelemaan nukkuvaa Pessiä. Laitoin sitten Pessin taakseni ja suojelin sitä. Pikkuhiljaa nameilla uskalsi tulla lähemmäs Osmoakin, haistelemaan. Ei päästetty Osmoa kohti ihan suoraan kun Osmon leikki on jo rajumpaa, vaikka pojilla ei ole ikäeroa kuin pari kuukautta. Vähitellen Pessi innostui haastamaan Osmoa leikkiinkin, pideltiin kuitenkin vähän Osmoa varmuuden vuoksi.


Loppuviikon pidimme rauhallisena kun niin paljon tullut uutta. Harjoittelimme istu- ja tänne- käskyjä. Pessi oppi istumaan heti toisena päivänä ruokakupin avulla. Myös irti-käskyä aloitimme treenaamaan kun Pessi tuppasi olemaan liian innokas moppisiivoaja! Pessi alkoi loppuviikosta jo pissata uloskin muutaman kerran vaikka tuntuikin että sisälle pissaaminen oli jotenkin paljon mukavempaa ja turvallisempaa. Kävimme myös pimeässä kellarissa tutustumassa, ei pelännyt yhtään vaan tuli reippaasti perässäni.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti