sunnuntai 15. helmikuuta 2009

8 viikkoa

Tällä viikolla yritimme alkaa opettamaan ulospissaamista sekä totutimme kynsien leikkaamiseen, harjaamiseen, suihkuun ja korvien tutkimiseen. Pessi oli taas paljon hoidossa, lähinnä veljeni luona Hervannassa ja Marin ja Markon luona, missä tutustui Jojo-kaniinkin. Jojo näytti kyllä pojalle kaapin paikan ja ajoi pois reviiriltään ;) Pessi jaksaa touhuta jo tosi paljon pidempään kuin viime viikolla vaikka nukkuukin vielä paljon kun on uusia asioita ja ne pistää väsyttämään. Iltaisin meillä on aivan tajuton iltavilli, tietenkin heti hiljaisuusajan jälkeen ;) Viskottiin kunnolla leluja pitkin eteistä ja hirmu juokseminen mutta antaa pojan kaahailla! Tuntuu että koko ajan saa olla keksimässä leikkejä pojalle! Pessin lempileuksi on tullut vessaharja ja kippo! Aivan ehdoton lelu!


Pojalle on tullut ulkonakin itsevarmuutta lisää, huitelee jo itse vähän pidemmälle joten kontaktinpitämisharjoituksia lisättävä ja tänne-kutsua vain paljon. Vieraita ihmisiä pelkää mielestäni aika paljon, Hervannassa pihassa tuli 2 eri poikaa vastaan. Pessi ensin perääntyi pari metriä mutta toimintakyky palautui nopeasti ja kun kävelijä kohdalla, sitä jo haisteltiin. Todella tärkeää kyllä nyt nähdä vain paljon ihmisiä ja huomata ettei ole mitään pelättävää. Kävimme myös Musti&Mirri kaupassa, jossa aika rauhallista, muutama ihminen ja yksi koira. Aluksi tärisi kun oli minun sylissä mutta rauhoittui nameilla. Otti nameja myös myyjältä. Pidin kuitenkin sylissä kauppaan mentäessä ettei liian pelottavaa, poispäin sitten mentiinkin itse kävellen. Aika hulinaa on tuossa meidän talon kohdalla, kova liikenne jatkuvasti ja ihmisiä. Niinpä tuli tarve päästä jonnekin omaan rauhaan. Teimme aamulenkin Hervantaan metsään missä ei varmasti ole ketään muita. Harmi vain kun pakkasta oli -15 astetta mutta käytiin noin 20min kävelemässä. Poika seurasi ja uskaltautui vähän haistelemaan metsän jälkiä. Kova on nenän käyttö!Pessi tunnistaa jo meidän auton, juoksee innoissaan autolle ja kurkottelee jo autoon nousua varten valmiina. Ei vissiin ole kamala asia auto :) Kävin tankillakin jossa pari minuuttia istui autossa yksin, täysin rauhallinen! Yksinoloharjoitusta lisätty nyt niin että haen pyykit tai käyn Kkaupassa 15 min. On ollut täysin rauhallinen kun palaan. Loppuviikolla Pessi oli jo 2-4 tuntiakin yksin kun kävin töissä! Ei oo kyllä koskaan ollut itellä niin kiire kotiin kun on jotain tuollaista mikä odottaa! Onneksi on vapaat tyajat ja pystyy joustamaan nämä pari viikkoa ennen virkavapaata.

Loppuviikosta menimme ulos kun paistoi aurinko. Kokeilin ihan vain lähteä menemään kohti lampea. Poika oli niin uskomattoman rohkea että tepasteltiin sitten ihan lammelle asti. Siellä annoin pojan olla irti, seurasi vain minua. Yksi koira meni ohi, katsoi pitkään mutta otti sitten minuun kontaktia. Olen aivan ällikällä lyöty miten paljon tuo poika on rohkaistunut parin päivän aikana! Ei pelkää vieressä meneviä autojakaan yhtään. Ensimmäinen oikea lenkki pojan kanssa tuntui sydämessä niin suurelta asialta että melkein itken. Olen niin miljoonasti ylpeä tuosta jätkästä!
Aloin myös huvikseni opettamaan maahan-käskyä kun tuntuu että poika on koko ajan kyselemässä ja ottamassa kontaktia että keksi mulle joku homma :) Oppin tosi nopeasti, parissa päivässä kun käytin naksutinta apuna ja namia palkkana.

Kävimme myös pidemmän automatkan Turkuun. Puolessa välissä oli pissatauko. Tosi hyvin meni matka, poika nukkui vain. Menimme Johannan ja Jonatanin luo. Ei kyllä enää ujoillut lähes ollenkaan uusia ihmisiä, käveli vain katsomaan että missä se nami on mitä vierailta aina saa, jeah!!! Jonatanin kanssa pelasi fudista ja jäi hoitoon sinne illaksi. Vähän lepsunut nyt säännöt kun oli päässyt sohvalle kainaloon kattoon telkkaria ja Satu päästi aamulla sänkyynkin nukkumaan! O-ou! Turussa katselimme keskustan vilinää hetken ja tutustuimme muutamaan muuhunkin kaveriini sekä Ankka-kissaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti