sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Loppusyksyn jälkiponnistus

Huhtikuun lopussa aloitettu jälkikausi vetelee viimeisiään, ei ehkä kelien puolesta mutta oma treenimotivaatio alkaa jo pikku hiljaa hiipua kohti talvihorrosta. Treenipäiväkirjan mukaan olen ajanut kauden aikana koirillani varmaan 150-200 jälkeä. Lore ja Oodi ovat ajaneet pelkästään peltojälkiä ja Pessi joitakin kymmeniä metsäjälkiä.

Kisamenestystäkin tuli vaikka määrällisesti jälkikokeita kertyi koirilleni vain 4 kpl.
 • Saksanpaimenkoira Lore onnistui kauden tärkeimmässä kokeessa omalle tasolleen ja ajoi syyskuussa FH2 koulutustunnuksen 93p (erittäin hyvä)
 • Pari viikkoa myöhemmin Lore kävi hakemassa tuomarin arvostelun IPO-jäljeltä (B ja C osa ovat vielä koulutuksellisesti kesken mutta osallistuimme jälkiosuuteen). Koiralle IPO-jälki oli helppo nakki verrattuna edelliseen (vain 300 askelta, 2 esinettä ja 20min vanha jälki) ja tuloksena saimmekin A95p (erittäin hyvä). Tuomari sanoi että tämän tyyppisellä koiralla on mahdollisuus ajaa 100 pistettä. Oli tosi antoisaa saada palautetta asiantuntijoilta sillä olen ajanut jälkiä koko kesän yksin enkä oikein tiedä oman koirani todellisesta tasosta. Nyt tiedän että olen ilmeisesti onnistunut koulutuksessa ihan hyvin :)
Sumuisessa Ikaalisissa IPO A1 95p
 • Loren ollessa hyvällä koulutustasolla ajattelin yrittää saada sille vielä yhden ykköstuloksen jotta saisimme mahdollisesti osallistumisoikeuden ensi vuoden IPO-FH SM-kisoihin. Lokakuun lopun pitkän sadejakson päätteeksi ajelimme kokeilemaan onneamme Ouluun. Vähän mietitytti vesi etukäteen kun koko kesä on ollut niin kuiva ja aurinkoinen ja treenit sen mukaisia. Oulun FH-kokeesta odotin  paljon mutta tällä kertaa tuli epäonnistuminen. Lore ajoi toisella suoralla harhajäljelle ja koe keskeytettiin, 28p. Kokeessa ollut alusta oli koiralle erittäin vaikea (5cm, kuollut sänkiheinä ja todella paljon vettä, jopa lammikoita). Koira ei oikein tuntunut pääsevän jäljen imuun vaan joutui tarkentamaan koko ajan (olen opettanut sen etenemään joka askeleen niin nyt ei saanut rytmistä kiinni kun askeleet tuntuivat katoavan koko ajan). Koira ei ole aikaisemmin koskaan reagoinut harhajälkiin. Koira oli jäljestäessään epävarman oloinen, en ole ehtinyt vielä tällä kaudella treenaamaan sille näin vaikeita alustoja enkä ollenkaan vesilammikoiden ylitystä. Ne piti olla ensi kesän hommia sitten! Eli töitä on tiedossa jotta tämä koira ajaa ensi syksynä vaikealtakin alustalta ykköstuloksen ;) Olikin jo liian hyvä flow menossa! Nuori koira ei ollut ihan vielä valmis tähän koitokseen mutta ensi syksynä ollaan! Aikaa meillä kyllä on, Lore täytti vasta 3v eli on tässä lajissa vielä hyvinkin nuori!
       


Lokakuun alun aurinkoisia jälkitreenejä (ennen sitä ällöttävää sadeviikkoa)

2 kommenttia:

 1. Laita viestiä ens kerralla kun tuut tänne päin kokeisiin :) Onnea hienoista onnistumisista, ja motskaa jatkotreeneihin!

  VastaaPoista
 2. Olen kyllä Ikaalisen tuomarin kanssa samaa mieltä. Lore pystyy lähemmäs 100p suoritukseen, ihan sen perusteella mitä olen reeneissä ja kokeessa sen työskentelyä nähnyt. Sopivasti painetta, vahva motivaatio ja perusrauhallinen työskentelytapa. Iän ja reenien myötä itsevarmuus kasvaa taidon edetessä, vielä ne harhatki on Lorelle peruskauraa.
  Meillä ei enään jälkeä reenata..liinat ja paalut on saanu kasata talvivarastoon. Taas on edessä pitkä talvi, menispä se äkkiä... :P

  VastaaPoista