lauantai 23. marraskuuta 2013

Valjakkoajon MM-kisat Italiassa

Siperianhusky Tullatuulen Neela on juossut Erkki Burklandin valjakossa syksyllä vielä kaksi upeaa tulosta.

26.-27.10.2013  Ruotsissa Neela juoksi DR4-luokassa ykkössijalle ja samalla Pohjoismaiden mestariksi!
yhdessä SM-REK8-13 Tullatuulen Essin, SM-REK8-13 Taiga Quest Dolphinin ja SM-REK8-13 Tullatuulen Jeminan kanssa!

Narttutiimi oli tehnyt todella kovasti töitä. Tämä tulos kertookin miten kovatasoisia koiria Erkin tiimissä juoksee,  sillä ne päihittävät tiimejä joissa on lähtökohtaisesti voimakkaampia uroskoiria. 

10.11.2013 Italia, valjakkoajon MM-kisat. DS2 sij. 5/16
Syyskauden päätavoite. Huonoa tuuriakin oli matkassa sillä Erkki joutui jakamaan tiiminsä, 6 koiran luokassa ei ollut tarpeeksi osallistujia :( Niimpä Neela juoksi DS2-luokassa (kickbike) yhdessä SM-REK8-13 Tullatuulen Jeminan kanssa. Koirat olivat juosseet vain yhden kisan ja pari treeniä yhdessä (eikä Neela ole minun kanssa juossut tätä luokkaa koskaan aiemmin) eli varsin lyhyellä kokeilulla Erkki starttasi Iltalian erittäin kuraiselle ja märälle radalle! Lämpötilakin Italiassa oli 15-18 astetta eli hurjan lämmintä verrattuna Suomen keleihin!

Susannan kertoman mukaan koirat tekivät parhaansa mutta eivät pärjänneet vahvemmille urostiimeille. Sijoitus siis 5/16 mutta se on silti oikein hieno saavutus!

...

Kuulemani mukaan Neela on matkustanut aivan erinomaisen hyvin! Se on syönyt matkoilla ihan hyvin eikä ole stressannut. Susannan kertoman mukaan se ei ole pelännyt reissuissa mitään eikä ketään, ei edes laivan kannen kovia ääniä, liehuvia pressuja tai liukasta alustaa. Kisoissa Neela oli ollut ihan innoissaan, se oli nuollut kaikkien handlerien naamat :) Kisapaikalla oli paljon ihmisiä mutta Neela oli vetänyt maaliin asti päättäväisenä vaikka oli pitänyt mutkitella ihmismassan ohitse! Neela ei ole edes paljoa ollut johtajana mutta se oli hoitanut roolin erinomaisesti!

Olen todella tyytyväinen kaikesta tästä kokemuksesta mitä Neela on saanut! Se on kasvanut henkisesti niin paljon ettei sitä enää tuntisi samaksi koiraksi mitä se aikanaan oli kun hain sen isolta tarhalta. Mä tiesin että Neela pärjää "maailmalla", se rakastaa uusia seikkailuja ja on pohjimmiltaan kauhean utelias koira. Mutta silti kyyneleet valuvat silmistäni kun näen tämän koiran onnellisuuden. Kun se "hymyilee" ja hyppii riemusta!
Neelan tausta kun on varsin vaikea, se oli täysin apaattinen, tunteeton ja varautunut kun se minulle aikanaan tuli. Mutta nyt Neela on saanut toteuttaa itseään ja tehdä sitä missä se on luonnonlahjakkuus!

Olen todella onnellinen että Neela on päässyt "kaltaistensa seuraan" ja se on saanut juosta kovatasoisessa porukassa, kokeilla rajojaan ja näyttää mihin pystyy. Neela on koira joka menee aina täsysillä, en ole vieläkään tavannut kovin montaa näin motivoitunutta rekikoiraa! Neela on myös äärimmäisen nopea koira ja soveltuukin parhaiten sprinttikoiraksi. Itse arvostan kaikkea palautetta mitä olen tästä koirasta saanut sillä ulkopuolisen näkemys tuo aina lisää omaan mielipiteeseen. Vaikka tiesinhän minä että Neela on hyvä koira mutta on hienoa kuulla kun joku muukin sanoo samaa :)

Neela viettää joulun vielä Orimattilassa jonka jälkeen koira palaa takaisin kotiinsa. Susanna aikoo ajaa talven nelostiimillä joten hänellä on vähän liikaakin koiria treenissä tälä hetkellä. Pitää miettiä mitä sitten seuraavaksi tekisi, jos vaikka ilmoittautuisi itse muutamaan kisaan. Vaihtoehtona on myös Neelan jalostuskäyttö.

Tai sitten me vain makoilemme sohvalla lopputalven ;) Joka tapauksessa, on jo ikävä Neelaa ja on ihana saada se takaisin kotiin!

1 kommentti:

  1. Hirmu paljon onnea Neelalle ja koko tiimille. Olen sinusta hirmu ylpeä Satu!

    VastaaPoista