lauantai 31. maaliskuuta 2012

Ykkösen metsästystä tokossa

Käväistiin Pessin kanssa kotihallissa kisaamassa tokon AVO-luokassa. Pessin kanssa kilpailemme harvakseltaan, edellinen koe taisi olla viime kesänä. Pessin kanssa kokeet ovat olleet melko hakemista, jotta saan koiran oikeaan viretilaan. Tämä koira on myös kohtalaisen ympäristöherkkä. Pessi on vähän hankala koira monessakin suhteessa mutta olemme menneet koko ajan eteenpäin. Ajat ovat muuttuneet siitä kun ensimmäisissä kisoissa jännitin miten koira edes pysyy hanskassa kisapaikalla. Vaikein liike oli silloin tuomarin tarkastus koska tämä koira on pidättyväinen. Tänäänkin nämä asiat kummittelivat vielä muistoissa kun halli oli täynnä lappalaisrotuisia koiria (erikoisnäyttelyviikonloppu) mutta ei minun enää tarvi miettiä etteikö koira käyttäytyisi hyvin. Tuomarin tarkastuksessa pidän koiraa aina pannasta paikoillaan ja Pessi tietää mikä homma se on.

Oleellisin muutos viime kesästä tähän päivään on koulutustapa. Olen siirtynyt painotuksessa lähes pelkästään laumavietin käyttöön. Koira joutuu suorittaa minulle ja saa siitä palkaksi usein iltaruoan. Teen aktivoivia pakotteita ja koira on siirtynyt hyvin pitkälle jo siihen että pelkkä minun kehu riittää sille palkaksi. Tänään jännitin mitä koulutustapa on tuottanut. Ja olihan se tuottanut, teimme mielestäni kokonaisuudessaan tasapainoisimman kisasuorituksen ikinä vaikka harmittavasti Pessille varma liike, kaukokäskyt menivät nollille ja pilasivat ykköstuloksen mahdollisuuden :/

Paikkamakuu 10
Seuraaminen 9
Liikkeestä maahan 9,5
Luoksetulo 5
Liikkeestä seiso 9,5
Nouto 8
Kaukokäskyt 0
Hyppu 6
Kokonaisvaikutus 8

137p, III-tulos


Luoksetulon seisominen meni pitkäksi kun en vain jaksa sitä viilata liikaa jotta luoksetulo pysyy vauhdikkaana mahdollista pk-koettakin ajatellen. Noudossa vino palautusasento koska heitin itse kapulan vinoon. Kaukokäskyissä ei noussut istumaan kahden käskyn jälkeen, annoin periksi sen liikeen sitten. Hyppyyn kaksi käskyä. Harmi sillä kaukokäskyt koira on tehnyt usein kympin arvoisesti.

Minun pitää vielä viilata omaa olemustani noudosta eteenpäin. Eli täytyy pitää koira kasassa loppuun asti. Kaukokäskyihin vähän asennetta lisää ja hyppy nyt on valmis sellaisenaan. Ykköstuloksen metsästäminen jatkuu varmaan loppuelämän mutta kyllä tämä koira saadaan vielä kasaan. Ei se vain ole helppoa vaikka tuo tokon AVO luokka ei kyllä ole mikään ihmeellinen suoritus sinänsä!

2 kommenttia:

  1. Kurja juttu tuo kaukokäskyjen epäonnistuminen, mutta olen niiiiin mielissäni että et ole luovuttamassa vaan ajatuksena jatkaa homman viilaamista! Ja joskus vaan menee niin et yhtenä päivänä juttu toimii ja jonain toisena tuntuu ettei mikään mee putkeen...mä kyllä uskon että se ykköstulos tulee jos vaan maltat kisata :) Halit ja rapsut

    VastaaPoista
  2. Kiitos Hannele kannustuksesta! Luulen että sitten kun saan kaikki kohdilleen niin ne ykkösulokset tulevat kaikki putkeen :)

    VastaaPoista