sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Paljon onnea Lore 1v!
Lorzen synttärit menivät kyllä aivan ohi ja synttäripäiväkin vietettiin ulkotarhassa. Mutta vuosi tosiaan tuli täyteen ja jokainen päivä siitä (tai 7kk iästä asti mitä olemme yhdessä viettäneet) on ollut elämäni parasta aikaa! Kaikkine rasittavine piirteineenkin Lore on ollut minun käteen täydellisesti sopiva koira! Sen parhaita ominaisuuksia ovat erinomaiset hermot, voimakas saalisvietti, aktiivisuus sekä nopeus.

Lore on koira jonka ominaisuudet ovat mielestäni erittäin hyvässä tasapainossa. Sillä ei oikeastaan ole suurempia heikkouksia ja ehkä siitäkin johtuen tämä koira näyttäisi soveltuvat hyvin moneen eri harrastuslajiin. Loren kanssa ollaan kuluneen kesän ja syksyn aikana tehty pelto-ja metsäjälkeä hieman normaalista poikkeavalla koulutustavalla (saalisvietti) ja tällä hetkellä Lore on mielestäni hyvin pitkälle kisavalmis jälkikoira. Se jäljestää askel askeleelta ja ilmaisee esineet saalisvietin kautta nopeasti ja innokkaasti. Jos joku miinus pitäisi jäljeltä löytää niin ehkä nokka saisi olla hieman syvemmällä maassa.


Loren päälaji tulee mahdollisesti olemaan suojelu. Tässä lajissa likka on osoittanut melko hyvää kehitystä jo nyt pentuna. Lorella on voimakas saalisvietti, sen puru on ollut alusta lähtien täydellinen ja se tekee erittäin hyviä hyökkäyksiä. Viimeisimmässä harjoituksessa nyt 1-vuotiaana koira alkoi ensimmäisen kerran osoittaa puolustusalueelle siirtymistä tilanteessa jossa maalimies alkoi varastaa saalista. Kehittämisen varaa tulee olemaan eniten ehkä rohkeudessa mutta täytyy muistaa että kyseessä on vielä hyvin nuori koira.

Parhaimmillaan me olemme Loren kanssa tottiskentällä, missä todellakin voidaan puhua tekemisestä ME! Olen erityisen ylpeä siitä suhteesta mitä olen tuohon koiraan saanut rakennettua tämän 5kk aikana. Meillä oli koulussa muutama päivä sitten epävirallinen BH-koe jossa pääsimme likan kanssa loistamaan. Meillä todellakin oli HAUSKAA yhdessä ja niin meillä on aina kun teemme tottista! Lore on aivan uskomattoman nopea reaktioissaan ja voin sanoa että olen itsekin onnistunut erinomaisesti koulutuksessa! Olen siis oppinut jotakin :)

Lorelle on treenattu myös henkilöetsinnän alkeet. Se ilmaisee maalimiehen haukkumalla. Muita aktiviteettaja koiralla on ollut pyöräily, valjakko ja pari verijälkeäkin olemme kokeilleet. Valjakossa Lore menee jo mukavasti liinat tiukalla, toki ei aivan niin suurella intensiteetillä kuin "hullupäiset" veljensä mutta menee kuitenkin. Lore on tällä hetkellä hyvässä fyysisessä kunnossa ja ensi keväänä on tarkoitus osallistua sen kanssa AD-kokeeseen eli kestävyyskokeeseen.

Lyhyesti sanottuna: tämä koira on liian hyvä ollakseen totta ;) siksipä tämä koira ei taida olla myynnissä ulkopuolisille, näin ainakin sydämessäni toivon...


Odottelen josko saisimme 1-vuotis ryhmäkuvan Bar-Mixin J-pentueen neljästä Louella kasvaneesta apinasta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti