perjantai 14. lokakuuta 2011

Kohti talviunia

Tänään on ollut koko päivän jo pakkasen puolella. Outoa...taas se PITKÄ talvi tulee! Onneksi minulla on sentään uusi talvinen koiraharrastus, ehkä tämä talvi ei ole niin pitkä kuin edelliset. Olen intohimoinen koiraharrastaja, miten maltan jättää maastolajien harjoittelun taas puolen vuoden tauolle! Noh, tuokoot huskyt ja valjakkoajo minulle toisenlaista ajateltavaa ja palveluskoirille siten (ansaitun?) treeniloman. Ansaitun kysymysmerkillä sen vuoksi että tämän syksyn koetavoitteet menivät melko perseelleen osittain huonon tuurin myötä, osittain koiran asenteen takia.

Hottiksen piti käydä viikko sitten AD-kokeessa eli kestävyyskokeessa, jossa matkana 20km pyöräily. Hottis oli erinomaisessa fyysisessä kunnossa mutta teloi tassunsa juuri pari päivää ennen koetta. Tälle syksylle emme muihin kestävyyskokeisiin sitten päässeet enää koska kokeiden alaikärajat vaihtelevat järjestäjien sääntöjen mukaan. Ensi keväänä uudestaan siis paremmalla onnella. Hottis on edistynyt pk-puolen lajeissa erinomaisesti, ensi vuonna tavoitteena mahdollisesti sekä jälki- että hakukoe. Hottis on talvilomansa ehdottomasti ansainnut, toki tämä intohimoinen juoksija tulee varmasti jolkottelemaan myös valjakon mukana talven mittaan :)

Pessin kanssa olimme 5 viikon asumuserossa ja samalla täydellisellä treenitauolla. Pessi oli ensin Anskun kanssa pari viikkoa, sitten veljeni luona Tampereella viikon ja lopuksi vanhempieni luona Etelä-Pohjanmaalla. Syy tähän oli osittain epäonnistunut koiran motivointi tottelevaisuuskokeessa ja muutenkin ehkä oli hyvä huomata että kaikki ei ole sujunut niin hyvin mitä olisin toivonut. Totta ainakin osittain, joka tapauksessa tämän jakson jälkeen Pessi teki elämänsä peltojäljen, asumusero on tuottanut tulosta ja koira meni vihdoin sillä tarkkuudella mitä siltä olen yrittänyt vaatia. Kumpa olisin ollut yhtä taitava kouluttaja jo kaksi vuotta sitten kun ensimmäinen koira minulle tuli. Olisin osannut vaatia koemaista jäljestämistä jo silloin. Noh, muutaman viikon jälkeen oli ikävä jopa jo tuota jukuripäätä, valehtelisinhan minä jos en myöntäisi että Pessi on se minun tärkein koira niin hyvinä kuin huonoina päivinä :)

Mutta tosiaan ensimmäiset lumihiutaleet ovat sataneet maahan, tässä vielä viikko pari varmaan saa nauttia peltojäljestä, yritän saada sen kohdilleen Pessille vielä syksyn aikana. Hottis ja Lore ajavat jälkeä kohtalaisen hyvällä kokonaisuudella jo!

Syksyn aikana saattaa tulla vielä muutoksia koirakokoonpanoon mutta kaikki on vielä auki. Sen verran on varmaa että veljeni uusi porokoiranpentu tulee tähän vähäksi aikaa pyörimään kunnes jatkaa matkaansa uuteen kotiin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti