torstai 4. marraskuuta 2010

Vuoden viimeinen peltojälki


Älä tule pitkä talvi, tule lyhyt talvi!

No ei vaankaan, kyllä tässä jo itsekin kaipaa siirtymistä talvilajeihin. Jälkeä ollaan päästy tekemään suhteellisen paljon kuluneen kesän aikana ja Pessin työskentely on parantunut todella paljon. Ei tarvitse minunkaan juuri enää kiskoa remmin toisessa päässä, vauhti on nyt sopivaa. Seuraavaksi aloitamme tehokuurin ilmaisuun, toki joka jälki on nytkin jo päättynyt kissanruokapurkkiin joka avataan kun Pessi tarjoaa maahanmenoa. Ens vuonna ehkä voisi uskaltaa kokeilla erikoisjälkikoetta, mikäli homma toimii yhtä hyvin myös pitkillä jäljillä. Muutaman sellaisen tein Louen superpelloilla syksyn lopussa ja jouduin jo alkaa vähän vaatimaankin että jälki on mentävä loppuun asti kunnolla.

Tänään aika hauska treeni. Ensin 50m suoraa heinäpellolla. Sitten jälki jatkoi suoraan äestettyyn multapeltoon. Pessi meinasikin ennakoida maaston vaihdon kohdalla että nyt kyllä tulee kulma jompaan kumpaan suuntaan. Mutta jatkoi sitten hienosti suoraa. Sitten vielä sama homma toisin päin eli 50 multaa ja kulman jälkeen takaisin heinäpellolle. Hyvää ja tarkkaa työtä kokonaisuudessaan, oli myös x-määrä harhajälkiä kun muut koirat ulkoilevat usein pellolla myös. Tähän on hyvä päättää jäjestyskausi! Talvi kuluu sitten enemmänkin tokon, valjakkojen ja ehkä agilitynkin parissa. Toki jonkinlaisia etsintäjuttuja tehdään pitkin talvea.

1 kommentti:

  1. Aika hyvin kun marraskuun 4.pv ajetaan vielä peltojälkeä..näillä leveyksillä on jo sen verran lunta ja jäätä pelloilla ettei ehkä onnistuis.

    Onko potilas jo entisensä? entäpä ne sinun rastat?? ;-)

    VastaaPoista