torstai 18. marraskuuta 2010

Uudet sukset

Kemin Intersportista lähti mukaan tuliterä hiihtopaketti. Täällä alkaa olla jo lunta sen verran että pääsisi kokeilemaan Pessin kanssa taas vetohiihtoa mitä aloiteltiin aavistuksen viime keväänä. Sieppijärvi on jäätynyt, sielläkin uskaltaa pikku hiljaa alkaa kulkemaan. Pitäisi saada vain kamera matkaan niin saisi hiihtokuvia! Pessi on toipunut hyvin kastroinnista. Tulevat kuukaudet kertovat sitten tuleeko koiran käytöksessä muutoksia, en usko että suuria mullistuksia on tulossa. Mutta eipä nyt tarvi murehtia että piilokivekseen alkaisi tulla kasvainta tai että tulisi musta-valkoisia suursnautserinpentuja ;)

Olen käynyt myös tuossa 10km päässä Kokkosen Johannan huskytarhalla muutaman kerran, vähän apupoikana treenaamassa koiria. Se on ollut kyllä mielenkiintoista puuhaa! Olen oppinut jo aika paljon koiria tarkkaillessani. Mielenkiintoinen rotu kaikin puolin, opettaa paljon omaa kouluanikin varten. Tuolla kun talven pyörii niin alkaa hahmottumaan vähän tämä huskymaailma. Turistienkin kanssa pääsee asioimaan ja ajamaan sitten reen kanssa. Nyt on treenattu vasta mönkijällä. Siitä tulee varmasti hauskaa!!! Jo pelkästään valjaiden saaminen kuumenevien työkoirien päälle on haasteellista :) Koirat ovat niin täynnä virtaa ja intoa!


Susitievan huskyja

Luna lähtee varmaan takaisin omistajalleen koska kaupassa ei päästy yhteisymmärrykseen. Lunalta leikattiin eilen kohtu pois, koira on sairastanut jo pitkään ja on epävarmaa tuleeko se koskaan enää niin terveeksi että sitä voisi käyttää valjakossa. Täytyy katsoa ostaisinko sitten jossakin vaiheessa oman työkoiran. Mutta toistaiseksi ajelen nyt uusien tuttavieni kanssa koiria ja ehkä saan joskus lainata paria koiraa ja lähteä retkelle jonnekin tunturiin tai järvelle ja laittaa Pessin jonon jatkoksi!

2 kommenttia:

  1. :( No voihan! Tosi ikävää ettei Luna nyt sitten voinutkaan jäädä lauman jatkoksi. Varmasti tuntuu pahalta palauttaa se, mutta ehkä se tulevaisuudessa voi tosiaan palata sitten teille takaisin. Pidetään peukkuja!

    VastaaPoista
  2. Juu koiran kannalta pahalta. Se on todella kiintyny muhun, kipeänäkin vain nuolee naamaa jatkuvasti ja on aina ihan innoissaan kun tulen kotiin. Ei ole kiva siirtää koiraa taas uuteen paikkaan kun se just sopeutui meille. Pitkä tarina, kerron joskus.

    VastaaPoista