perjantai 8. lokakuuta 2010

Treenikausi

Parhaimmillaan! Sairasloman jälkeen ollaan taas aktivoiduttu eri lajien parissa. Vielä ehtii ennen lumia tehdä maastoja!!!

Toko/Tottis:
Olen treenaillut Louella ja Rohkihallilla tulevaa tokokoetta varten (Tornio 23.10.). Treenikavereina ovat olleet Mari & Jesse sekä toisinaan taas Suvi & Jetta. Rovaniemellä käydessä kokeilin meniskö oikea A-este ja kyllähän koira sen kiipesi parin yrityksen jälkeen. Viime viikonloppuna menimme myös oman kentän A-esteen.


Agility
Jostakin mielen syövereistä sain päähäni että pitäiskö tuota hyppimistä käydä vähän enemmänkin kokeilemassa niin että se olis vielä kivempaa koirallekin, tokohypyt kun ovat niin kaavamaisen tylsiä. Kokeilin hyppyyttää Pessiä Louella hevosten esteradalla ja huomasin että koirahan kuumenee ihan täysin kun saa hypätä MONTA hyppyä peräkkäin. Siitä sitten suuntasimme parin päivän päästä Pelloon ensimmäisiin agilityn alkeistreeneihin. Otimme hyppyjä, pituutta ja renkaan läpikin poika sulahti isosta koostaan huolimatta. Ja voi sitä innon määrää! En tiedä, ehkä tämä jätti on perinyt äidiltään myös agigeenejä ;-). Ens viikolla täytyy varmaan mennä uudestaan, vähän pääsi kärpänen puremaan minuakin tähän lajiin!

Jälki
Tähän voisi kirjoittaa vaikka kuinka pitkän tekstin mutta näin yhteenvetona olen siirtynyt tekemään pelkästään peltojälkiä. Makkaraa on ollut paljon, ja sen seurauksena työskentely on tullut tarkemmaksi ja ylimääräinen vauhti on saatu pois. Kulmat menevät nykyään tosi hyvin! Ilmaisua en ole ottanut ollenkaan, paitsi jäljen lopussa on aina kissanruokapurkki, kannen avautumisen taikasanana on maahanmeno! Louella on aivan mahdottoman isoja peltoja ja olenkin saanut ohjeeksi tehdä pitkiä jälkiä jotta koira joutuu oikeasti tekemään töitä. Tänään Siepissä tein myös pitkän jäljen multapellolle. Ensimmäisen kerran koira melko lopussa pysähteli katsomaan että "mamma, tää alkaa olla jo vähä raskasta, vieläkö me mennään". Ja menemistä vaadittiin tietenkin. En tiedä, ehkä voisi joskus kokeilla erikoisjälkikoetta, nyt kun Minnakin on sinne uskaltautunut, ehkä sinne voi tosiaan mennä muutkin kuin malit ja sakemannit.


Haku
Haku on pyörinyt säännöllisesti, Ansku on jatkanut edelleen ohjaksissa tässä lajissa. Pessi on edistynyt aika hienosti ilmaisuissa. Irtorulla tulee nopeasti Anskulle ja työskentely on edelleen ihan mukavan innokasta. Viime treeneissä oli jännittävä umpipiiloboksi jota piti ensin pari sekuntia mörköillä mutta sitten haettiin rulla. Tämän vuoden tavoite on haussa saavutettu hienosti! Ens vuonna sitten katsotaan vieläkö jatketaan hakutreenejä. Tälle syksylle vielä varmaan muutamat koitokset!

Sitten kun lumet tulee, ostan sukset ja aletaan hiihtämään! Siinäpä vähän harrastuksista :)

1 kommentti:

  1. Hei vähän hieno toi alla oleva BH Hallainvuoren Apache-kuva!!!!! Mullekkin saa lähettää hienoja posekuvia sivuille laitettavaks- treeni ja koekuviahan olettekin kiitettävästi lähettäneetkin :)....ja saa munkin vieraskirjaan kommentoida....;) Oli hienoo kuulla Pessin innostuksesta agia kohtaan, se on laji josta meidän tytöt ihan tosissaan nauttii. Eilen alettiin Indyn kanssa talvikausi sisähallissa Keravalla ja törmättiin kolmeen muuhunkin valkkariin jotka treenailee samoihin aikoihin siellä - hyvällä menestyksellä. Ja meidän seurassa ( HSKH) on toki paljon enemmänkin valkkareita. Samoilla ajatuksilla täälläkin että kyllä tämän rodun kanssa kelpaa kisatakin noiden perinteisten malisakubordereitten rinnalla :))))))) Rapsuja kaikille karvaisille ja halit kaksijalkaisille!

    VastaaPoista