tiistai 5. lokakuuta 2010

Terveystuloksia

Tänään vahvistuivat viralliset luustokuvatulokset:

Lonkat A/A, kyynärät 1/1, selkä terve

Silmätarkastus 12.10. -> terveet


Nyt saadaan hyvällä omallatunnolla mennä hyppimään! :) Ilmeisesti nuo kyynärätkään ei haittaa koska oli niin vähäisiä muutoksia. Samalla reissulla Pessiltä poistettiin toisesta kyynärpäästä ihokasvain, joka osoittautui patologin tutkimuksessa hyvänlaatuiseksi kalkkeutumaksi/ihokasvaimeksi, joka on kuulemma melko yleistäkin painavilla nuorilla koirilla. Onneksi ei ollut mitään vakavaa. Pessi on ollut 2 viikkoa sairaslomalla, välillä stressasi aika paljonkin kipeää haavaa mutta nyt on kaikki entisellään taas ja treenitkin ovat pyörähtäneet käyntiin uudella sykkeellä!

Terveestä koirasta saa olla onnellinen sillä viimeaikoina on ollut yhtä sun toista tapaturma-alttiutta ilmassa. Yhtenä päivänä Pessi ajatti pihaamme tullutta hirvasta melkoisella itsevarmuudella, poro tosin meinasi että minuahan ei ajateta ja urosten välinen mittelö oli valmis. Veljeni oli tilanteessa eikä millään meinannut saada Pessiä pois hauskasta "leikistä". Rei-iltä kuitenkin vältyttiin.


Niin myös viime viikolla kun Pessi otti yhteen toistamiseen kämppikseni bordercollieuroksen kanssa. Tilanne oli melko hurja, Jessen pää oli Pessin suussa, Jesselle tuli ruhjeita, meidän pojalle ei onneksi mitään tälläkään kertaa. Jessekin on jo parantunut vaikka alkuun säikähdimmekin ja jouduimme käymään päivystyksessä asti. Nyt vain loppui poikien yhteislenkit, niin mukavaa kuin se olisi ollut mutta Jesse oli toista mieltä asiasta.


4 kommenttia:

  1. Onnea terveistä kintuista! Nyt passaa pomppia!

    VastaaPoista
  2. Onnittelut kuvaustuloksista! Komia valkkariuros sinulla, onko minkä kokonen? Itekin opiskelen Louella, koirat tosin on Tervolassa koulupäivät. Hirvee lilliputti oma valkonen kyllä Pessiin verrattuna. :D Tuliko kuinka hintavaksi kuvautus roissa? Miettinyt että pitäis käyttää talven/kevään aikana kun hieman epäilyttää että kyynärissä olisi häikkää kun pennusta asti järsinyt niitä että iho paistaa.

    VastaaPoista
  3. Hei! Pessi on varmaan lähes 70cm korkea, painoa 36kg. Sehän on nyt 1v 10kk eli aika junnu vielä. Mä en nyt tarkkaan muista mitä tuo kuvaus maksoi kun mulla meni sinne lääkärille muutakin samalla, mutta Tuovi Joonalle käytiin ja ainakin hän osas ottaa tosi hyvät kuvat.

    VastaaPoista