lauantai 4. syyskuuta 2010

Sadonkorjuu

Omalta maalta keräsimme sipulit, herneet, porkkanat, nauriit, pinaatit, salaatit, perunat ja yrtit! Todellista luomuruokaa, meille ja koiralle. Oma kasvimaa saa minut hymyilemään, maalaistyttö on saanut näköisensä kodin pitkän kaupunkielämän jälkeen! Vielä kun saisi muutaman kanan ja lampaan pihamaalle juoksentelemaan niin elämä olisi täydellistä! Yksi auringonkukkakin ehti saada kukinnon valmiiksi, tänä yönä olikin sitten jo käynyt pakkasen puolella, joten muut kukkapenkin asukkaat taisivat jäädä kukkimatta.

Me olemme Pessin kanssa asuneet tämän viikon Louella. Pessi poika oli niin kuin lapset Puuhamaassa kun uudessa ympäristössä oli niin paljon koiria ja ihania hajuja, lehmiä, ihmisiä ja paljon uusia lenkkeilyreittejä! Meillä on kämppiksenä bordercollieuros Jesse, josta Pessi on kovasti yrittänyt saada kaveria. Mutta kuten niin kovin usein ennenkin, myös Jesse pelkää Pessin isoa kokoa. Pojille tuli yhtenä päivänä isompi rähinä, menin väliin ja nyt minulla on kaksi reikää sääressä :/ Vieraan koiran puremana siis. Sanoinkin että johan tässä ehti 2 viikkoa olla koira-alalla koulussa kun jo sai ekan pureman jalkaan, eikä varmaan jää viimeiseksi kun aletaan käyttösakujen kanssa temuta. Mutta pojat jatkavat yhteislenkkejä päivittäin, josko yhteiselo alkaisi sujumaan paremmin. Olen oikeastaan tosi ylpeä siitä miten hyvin Pessi tulee toimeen urostenkin kanssa. Pessi on sellainen hyväntuulinen hölmö joka aina saa selkäänsä yrityksistään kun se ei tajua että leikkii liian rajusti.Kaveruutta on yritetty luoda myös Käkivaarassa missä meillä on ollut hoitokoirina "tytöt" Bella ja Bethoven. Tässä yks päivä naureskelin että ompa hassua kun narttu nostaa koipea kunnes tajusimme että toisellahan on kikkeli! No tyttöjä ne on mun mielessä silti molemmat ;) Pessi tykkää hulluna Bellasta mutta saalisvietti nousee välillä liian vahvaksi kun tuo "pikkukettu" ottaa spurtin ja sitten on taas saa huutaa Pessiä pois tytön kimpusta. Meillä on nyt vieraana myös minun pikkuveli Pekka, joka myöskin hullaantui Bellaan ensi silmäyksellä. Pentuvaraus on jo tehtynä ;)

Bella ja Pekka

Projekti X etenee myös hitaasti mutta varmasti. Ansku kävi katsomassa yhtä käyttöriiseniä, vastassa oli varsin energinen neiti maha pullollaan pikkupartoja.


Sadonkorjuu on tietänyt myös sitä että joka puolella on lyhyeksi niitettyjä jälkipeltoja! Louella on viikon aikana saanut tehdä isoilla pelloilla jälkiä päivittäin! Opetimme myös bortsu Jesselle jäljen alkeita. Pessin kanssa olen laittanut jäljen uusiksi ja palannut aimo askeleen taaksepäin syystä että Pessillä on liian paljon vauhtia jäljellä. Nyt teemme vain peltojälkeä niin että lähes joka askeleella on makkaraa. Tarkkuutta on tullut ja vauhti on tippunut ainakin puoleen jo nyt. Peltojälki voisi olla Pessille muutenkin parempi koska poika tekee jälkeä syvällä nenällä ja hienosti tekeekin! Ilmaisua teemme sitten talvella erikseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti