perjantai 16. heinäkuuta 2010

Tokokisa debyytti

VAU millainen siitä tulikaan!!! Rovaniemellä epävirallisessa alo-kokeessa kymppejä sateli! Yhteispisteet huikeat 189,5/200 ja Pessi voitti koko alo-luokan! Mielestäni kaikki pisteet olivat täysin ansaittuja ja uskon että samat pisteet olisivat tulleet virallisissakin kokeissa.

Luoksepäästävyys 10 (!!! Se meidän vaiken liike oli tänään läpihuutojuttu)
Paikalla makaaminen 9,5 (vino maahanmeno, mutta olen erityisen ylpeä siitä että koira pysyi varmana vaikka 2 koiraa lähti viereltä käppäilemään)
Seuraaminen kytkettynä 9,5 (kuulemma kontakti tippui aavistuksen jossakin kohtaa)
Seuraaminen vapaana 9,5 (sama homma)
Liikkeestä maahanmeno 10
Luoksetulo 10
Liikkeestä seisominen 7 (näytin käsimerkin, loppuperusasento vino)
Hyppy 10
Kokoneisvaikutus 10
Olen miljoonasti onnellinen monestakin syystä. Ensinnäkin Pessi käyttäytyi todella hyvin kisapaikalla, ei mitään rähinöitä toisille koirille. Oli ihan leppoisasti porukan seassa ja lähinnä vain köllötteli odotellen omaa vuoroaan. Jotenkin uskomaton olo että työnteko vihdoin näkyy! Toinen mahtava juttu oli se että vaikka Pessi joutui odottamaan omaa vuoroaan melkein 2h täydessä auringonpaisteessa ja kuumassa, se teki hienosti töitä ja varsinkin seuraamisesta saimme kehuja yleisöltäkin! Kehään mennessä oli tosi epävarma olo että onko vire jo täysin tippunut mutta nyt koiran todelliset ominaisuudet tulivat esiin, se tahtoo tehdä töitä ja miellyttää minua. Lisäksi se on alkanut kivasti rentoutua ja pystyy levätä kisapaikalla maassa köllötellen kun mitään ei tapahdu. Lupaa todella hyvää tulevaisuudelle jos on pitkiä kisapäiviä. Pessillä on myös todella hyvä keskittymiskyky, sen korvat tuntuvat kuuntelevan tarkasti vaikkei aina siltä näytäkään. Hypyssäkin koira katseli käskyn aikana taaksepäin yleisöön ja ajattelin että nyt kosahtaa mutta ei, niin se vain yhtäkkiä hyppäsi vaikka tuntui olevan eri planeetalla kanssani siinä hetkessä. Mielenkiintoinen mies, pystyy tekemään todistetusti kahtakin asiaa kerrallaan ;)

Tuli luottavainen mieli itselle, tästä on hyvä jatkaa kohti virallisia kisoja! Alla vielä kuva Pessistä kisan jälkeen:

"ai luulitteks te etten muka osaa näitä hommia"

3 kommenttia:

 1. Ihan mahottomasti onnea!! erityisen iloinen olen Pessin asenteesta ja rauhallisuudesta kaiken hälinän ja koiraseuran keskellä. Siitä se lähtee ja viralliset kokeet ovat askeleen lähempänä! Niin ja BH on tällä samaisella kentällä syyskuussa...

  VastaaPoista
 2. Ahaa, ompa hyvä että tuli käytyä tutustumassa kenttään! Minäkin olen tosi onnellinen tuosta koko illasta!

  VastaaPoista
 3. Onnea hienosta tokotuloksesta!!!!! Vaikuttaa siltä että Pessi on perinyt isänsä Nessun rauhallisuuden ja se alkaa nyt nousta esiin luonteessa....mielenkiinnolla seuraan kehitystä...ja tietty ylpeydellä :))))))
  Haleja ja rapsuja

  VastaaPoista