maanantai 12. heinäkuuta 2010

Jälki

Lapin kesä on lyhyt joten taottava on kun rauta on kuumaa. Viikon sisällä vedetty kolme erilaista jälkeä, tavoitteena lähinnä opetella viimein keppien ilmaisu mikä on vähän tökkinyt kun en ole osannut päättää miten haluan ilmaisun tapahtuvan. Viimeisimmän treenin vedin kokonaan noutamis käskyllä ja se saa nyt luvan pysyä ilmaisuna.

5.7.2010 Saaren mökillä

Kaksi kaaren muotoista jälkeä, eka 300m, toinen 200m. Todella kuiva metsä, melko suora jälki mutta kuivan metsän vaikeus ja voimakas tuuli aiheuttivat jonkin verran harhailua. 4 purkkia, 4 makkaralta haisevaa keppiä. Ensimmäinen jälki kulki metsätien yli. Purkilla tarjosi jo automaattisesti maahanmenoa. Kepit taas poimi suuhun. Siinä varsinainen dilemma siis, maahanmeno vai noutaminen! Nyt osaa selvästi yhdistää purkit maahanmenoon mutta noutaminenkin voisi toimia jos sitä vaan jankkais paljon. Plaah, en kestä kun en osaa päättää. Muuten kyllä jäljesti kaikin puolin ihan kivasti, hyvä vauhti, väsähtikin jo vissiin loppuvaiheessa! Naksutin aina kun löysi esineen.


ja sitten mennään!


10.7. Kotimetsä ja perkeleesti hyttysiä!

Vuorossa ei-niin-kuiva-metsä. Oli vaikeuksia löytää sopivan helppo maasto jotta pääasia pysyy ilmaisun opettelussa. Aina meinasi tulla puiden ylityksiä tai muuta eteen. Pituutta ehkä 300m. Yhden matsätien ylityksen tein jäljen alkuun. Noin 8 keppiä pitkin metsää. Jäljesti nyt paremmin kuin viimeksi, mutta niin kovalla vauhdilla että minulla oli todellisia ongelmia ehtiä huomaamaan kepit, palkkaamaan, keräämään nauhat metsästä ja vielä pysäyttämään koiraa liialta vauhdilta. Never again! Jatkossa saa kyllä aina joku toinen kävellä perässä keräämässä putoilevat kamppeet! Onneksi Pessi ei huomannut hyttysiä, pelotti vähän että onnistunko tekemään jäljestä kamalan asian jos koko ajan joku puree killiin!


metsätien ylitys!


purkki löydetty!


12.7. Poikkijärven juuri niitetyt pellot

Piti olla ilmaisutreeni mutta en malttanut olla tekemättä kunnon jälkeä kun niin upea iso niitetty pelto edessä! Jäljen pituus ehkä 400m, 7 keppiä jotka olleet yön makkarapussissa. Janalta lähtö noin 20m (eli aika vaikea Pessille kun ei olla treenattu vielä) vastatuuleen. 2 kulmaa (90 astetta). Kaiken kaikkiaan melko pitkä ja aika paljon uudehkoja asioita mutta maasto tänään helppoa, vähän kosteaa lyhyttä peltoa ja jälki muuten suoraa.

Etsi ensin jälkeä aika kauan lähetyskohdalta mutta hyvin teki töitä ja eteni vähitellen eteenpäin. Löysi jäljen upeasti ehkä noin minuutin pyörimisen jälkeen! Fiksu koira vaikkei olla janoja nyt paljoa harjoiteltu! Vähän janan jälkeen irtonainen makkara palkkana.


Sitten suoraa jälkeä vastatuuleen mistä tulikin aika haasteellinen sillä melkein meidän jäljen päällä edessä seistä toljotti poroja! Siinä mitattiinkin koiran kanttia, lähteäkö porojen perään vai malttaako tehdä töitä…Muutamia kertoja pää nousi ja jouduin muistuttamaan että jälki menossa. Mutta kunhan ensimmäinen kulma saavutettiin ja porot jäivät selän taakse niin alkoi homma toimia taas Pessimäisellä varmuudella.


Pari pientä vesikohdan ylitystä sattui matkalle. Ne meni ihan suht ok. Kepit nousivat nyt myös kivasti, muutamia piti muistutella että ne on nostettava ennen kuin pääsee jatkamaan mutta osan otti jo valmiiksi suuhun. Seuraavat 10 treeniä pitäis oikeasti malttaa tehdä vain lyhyellä peltojäljellä jotta ilmaisu tulee varmaksi.


Kulmat menivät tänään mahtavan hyvin! Juuri kun ne alkukesästä tökki niin nyt on tullut muutosta. Viimeiset 100m jäljesti todella tarkasti nenä aivan kiinni maassa koko ajan! Väsymys tuo selvästi tarkkuutta lisää kun ei huvita enää juosta! Keppejä nyt vaan paljon ja ilmaisuna niille siis noutaminen. Saa nähdä miten ne kepit sieltä löytyvät jos eivät osu aivan suoraan nenän kohdalle, nyt pari meni ohi ja jouduin pidätellä narusta että etsipä poika keppi.On the road again

Tälle viikolle tiedossa vielä hakutreenit ja tokoa, viikonlopuksi Pessi meneekin hoitopaikkaan Rovaniemelle kun äidit lähtee vähän rilluttelemaan Ilosaarirokkiin Joensuuhun!!! Samalla reissulla olisi tarkoitus nähdä yksi upea upea upea suursnautserinarttu sillä silmällä että meille viimein tulisi oma musta tästä samasta suvusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti