maanantai 27. huhtikuuta 2009

Kevään touhuja kotipihassa


Poika kasvaa ja ämpärit vain suurenee! Ostin pojalle oman lastenämpärin sittarista mutta tällä viikolla sekin vaihtui jo astetta isompaan ;) On se ihan hulluna noihin kippoihin ja kappoihin! Pessi on jatkanut mallikkaasti treenejä niin pentukoulussa Pellossa kuin valkkaritreeneissä Rovaniemellä. Hyvä siitä vielä tulee kun nyt vain ensin tutustutaan muiden koirien läsnäoloon ja perusasioihin kuten reippaaseen palkitsemiseen ja leikkiin ja että on toooooosi hauskaa mennä treeneihin! Näyttelytreenit jo kovasti kiinnostaisivat mutta kun se toinen kives ei ole vieläkään laskeutunut! Toivottavasti nyt ei jää haaveeksi tuo homma meiltä! Rovaniemellä ukko on käynyt nyt joka viikkoa ja kaupunkielämä alkaa tulla tutuksi. Hienosti menee häiriönkin kanssa jo ”viereen” risteyksissä lähes heti. Nyt vain tuntuu että lähtee liiankin innolla ihmisten perään! Pitäisi alkaa kovasti ohittamaan niitä. Niin se aika muuttuu kun ensin on saanut kehottaa tulemaan ja nyt samasta asiasta pitäisi alkaa kieltämään että ”älä tule noin innolla”. Mutta katsotaan nyt ensin nuo autot pois ja sitten pikkuhiljaa ihmisten luo meneminen pois. Parempihan se noin on että on valtavasti rohkaistunut!


Pessi on tavannut nyt Petraa (2v), Mikaelia (1v) ja Jeminaa (3v) jonkin verran. Aina vain vähän arveluttaa nuo lapset jotka säntäilee joka suuntaan niin vauhdilla. Mutta selvästi on poika mennyt eteenpäin siinäkin. Lähtee kyllä lasten perään, utelias on. Nyt vain täytyy alkaa kiinnittämään huomiota siihen että lapsille ei haukuta eikä meitä suojella lapsilta (on ollut vähän havaittavissa). Olenkin alkanut nyt selvästi murahtaa koiralle jos alkaa suojella meitä. Pidän lapsia myös paljon sylissäni että näkee niiden olevan osa minua. Viimeksi ei meinannut millään lopettaa haukkumista kun Jemina oli kylässä. Oma koti taitaa olla tässäkin vielä lisätekijä. Mutta katselemme tilannetta.


Saalisvietti tuntuu olevan voimakas (no sehän tuli todettua jo 7 viikkoisena kissajahtaajana). Eikä ihme että on lisääntynyt entisestään kun kissoja jahtaa koko ajan. Palloleikeistä tuntuu tykkäävän myös kovasti, samoin lumipallojen heittämisestä. Koordinaatiokyky on yhtäkkiä kehittynyt kovasti kun saa jo ilmasta kiinni kopin. Täytyykin alkaa miettimään ettei tämä ole se stressiä aiheuttava tekijä liittyen autojen jahtaamiseen! Leikimme jatkossa siis harkitusti…Kissat kiinnostavat edelleen aivan valtavasti! Välillä olemme kulkeneet laumana metsissä, toivottavasti tuo jahtaaminen iän myötä vähenee, ainakin Oliverilla nimittäin meinaa huumorintaju loppua jo! Kotipihassa on ollut mukava touhuilla, niin koiran kuin emännänkin mielestä :)


Meidän koti on kyllä todellakin landella! Tuli nimittäin todettua että täällä ei kadulla kohtaa narussa pelkästään koiria vaan naapuri talutteli lammasrouvaa pitkin kyliä! Siinä olikin Pessillä melkoinen lenkkikaveri! :D Pessin naiset ovat olleet kovin kiireisiä kun Anskukin vain kirjoittaa opinnäytetyötä ja toinen akka lukee pääsykokeisiin, onneksi sentään poika saa emäntien perseet ylös edes lenkkien ajaksi!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti