maanantai 13. huhtikuuta 2009

16 viikkoa

Tässä videopätkä kun meidän pikku-tikku-ukko harjoittelee jäljestämistä, tähän lajiin minulla kuulemma olisi potentiaalia!Pääsiäispäivä Kauhavalla. Kauhavalla olikin lumet jo sulaneet, niinpä pääsimme sottaamaan itsemme keskelle rapapeltoja!!! Ai ai, aivan uusia hajuja valtavasti! Poika oli aivan innoissaan ja vielä enemmän minä! Pohjoisessa kun on vielä täys talvi! Otimme ihania kevätkuvia ja teimme linturetkiä porukalla. Isää Pessi alkoi vähän vierastaa, niinpä isältä saikin makkaraa ja johan heistäkin tuli kavereita. Oli kyllä niin ihanaa käydä Kauhavalla ja porukatkin tykkäsivät Pessistä.

Ajo Kauhavalta Pohjoiseen. Hirveän pitkä matka taas, jotain 600km. Pysähdyimme vain pari kertaa lenkille ja pissalle, oli kiire kotiin. Ansku odottikin Sieppijärvellä, Pessi oli iloinen kotiintulosta, niin myös minä!

Keskiviikkona menimme Rovaniemelle tapaamaan Maarit Sallaa, joka kasvattaa valkkareita sekä muita valkkari-ihmisiä. he treenaavat joka keskiviikko ulkokentällä. Pessi sai Maaritilta paljon kehuja. Pessi ensin haukkui muita koiria mutta huomasi pian että muihin ei oteta kontaktia. Katselimme puoli tuntia kun muut harjoittelivat, minkä jälkeen kokeilimme kasinmuotoisesti kiertää kahta aikuista koiraa ”tule”-sanalla. Tarkoituksena oli saada Pessi kontaktiin enemmän minun kanssa kuin että kiinnittäisi huomion muihin koiriin. Pessi oli aivan upea! Vaikka uroskoira räyhäsi metrin päästä ei Pessi välittänyt mitään! Toimintakyky säilyi täysin! Go Pessi Go!!!


Torstaina olin itse lautailemassa Ylläksellä, Pessi oli Anskun kanssa kotona ja kävi rokotuksissa Pellossa. Oli ollut tosi rauhallinen siellä vaikka myös muita koiria hössöttämässä. Illalla ajelimme Muonioon, jossa odotimme Anskua ja treenasimme. Leikin ensin pojan kanssa hetken narulla ja heitin rengasta. Sitten tein muutaman kerran treenin viereen ja paikka. Pessi ei ollut kovin keskittynyt joten harjoittelimme sitten enemmän renkaan tuomista. Menimme myös kylille jossa kokeilimme mitä autoihin nyt sanotaan. Oli jo lievempi. Ohitimme myös yhden suomenpystykorvan kadun toisella puolella, Pessi ei haukkunut nyt yhtään.


Perjantaina paistoi taas aurinko. Aamulla lenkki metsään, Pessi osaa jo tuoda sinisen renkaan minulle takaisin kun sanon ”tuo”. Pessi oli tosi iloinen ja vapautunut ja vilisti pitkin metsää. Olen joka lenkillä pitänyt pienen pätkän ”lähellä” namien kanssa. Päivällä menimme kylille missä treenasimme autoja. Pessi ei enää lähtenyt hyppyyn kun sanoin ”ohi”, vähän hihna kiristyi mutta malttoi mielensä. Kehitystä siis tapahtunut. Keksin Pessille kivan leikin sisälle, laitoin nameja eri tasoille ja sanoin ”etsi”. Nenä vain suhisi kun poika hokas mistä on kyse :) Leikimme illalla hurjaa narunvetoa ulkona. Hannele neuvoi että taistelutahtoa pitäisi ylläpitää että innostuu jostakin tietystä lelusta niin paljon että sillä on kiva treenata! Kyllä pojalla sitä on kunhan saamme yhteistyn pelaamaan, tässä esimerkkiä:


Sunnuntaina olikin taas pentutreenit Pellossa. Siellä oli nyt ainakin 10 muuta pentua! Pessi saapui treeneihin hurjasti haukkuen. Ilmoitti että täältä minä tulen! Harjoittelimme ohittamisia kuten viime kerralla sekä toisten pujottelemista niin että itse saisi kontaktin koiraan joko lelulla tai nameilla. Pessillä tämä meni jo varsin hyvin. Sain narulla houkuteltua niin että katse pysyi lähes koko ajan minussa! Olimme tyytyväisiä tähän! Kotiläksyksi tuli maahan-käskyn treenaaminen niin että malttaa pysyä pidempään paikoillaan. Kuulemma kannattaa pyytää takaisin istumaan ja palkata vasta sitten sekä pidentää kestoaikaa palkkion välillä. Paikka-sanaan kannattaa liittääkin se että tulee itse takaisin viereen ja vapauttaa, jotta koira ei opi ennakoimaan aikaa milloin palkkion saa. Tosi hyvää tekee kyllä pojalle nuo treenit!


Nyt on sitten paras sosiaalistamiskausi takana! Ainakin kovasti on tehty hommia, toivottavasti se sitten riittää ja meidänkin pojasta tulee avoin ja reipas ukko! Ainakin hurjan suuri kehitys on tapahtunut näiden viikkojen aikana! Olen tutustuttanut Pessiä ainakin seuraaviin juttuihin:

o erilaisiin pintoihin: jää, ritilä, portaat, metsä

o paikkoihin: navetta, pimeä huone, parkkihalli, koirakentät, keskusta, eläinlääkäri

o eläimiin: kissa, koira, rotta, hevonen, lammas, lehmä

o ihmiset: miehet, vanhukset, lapset, hiihtäjät, laskettelijat, pyöräilijät

o kulkuneuvot: juna, auto, moottorikelkka
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti