maanantai 29. huhtikuuta 2013

Lempilaji jälki on täällä taas!

En olisi uskonut että kotonakin pääsee peltojälkeä tekemään jo ennen vappua! (Miten niin Suomen talvi on pitkä!). Ei tarvitse siis enää ahdistua ja katsella etelän harrastajien kuvia lumettomista maastoista, perässä tullaan jo kovaa vauhtia!

Olen pähkäillyt tavoitteita kesälle 2013 ja ne ovat jotakin tämän suuntaista:

Pessi on aloittanut säännölliset treenit suojelussa. Kesä menee pitkälti purujen treenaamisessa mutta siinä välissä kun C-osa mahdollisesti valmistuu ajassa X on aikaa kisata kansallisella puolella metsäjälkeä. Sitten seuraavalla kaudella voi repiä harmaita hiuksia päästään kun on aika palauttaa jäljestystarkkuus metsästä pellolle ;) Noh, ei päästetä poikaa rönsyilemään liikaa metsässä! Pessin kanssa kisaamisessa pienenä lisäporkkanana syksyllä 2013 järjestettävät valkoistenpaimenkoirien PK-rotumestaruuskilpailut. Tavoitteena päästä voittajaluokkaan siihen mennessä siis! Sinänsä hassua sillä hylkäsin tämän lajin jo pari vuotta sitten kun muut lajit kiinnostivat enemmän.  Nyt sitten löysin itseni todella pitkästä aikaa tallaamassa metsäjälkeä :) Nähtäväksi jää kuinka pitkä "hairahdus" tästä lajista meille tulee...Ainakin koira näyttää osaavan homman, ei tarvi paljoa muuta enää opettaa kuin janan löytäminen ja senkin se kuitenkin varmaan jo osaa ;)


Loren jatko on vielä mietintämyssyn alla. Toistaiseksi Lore treenaa aktiivisesti suojelua ja todennäköisimpänä vaihtoehtona näen tälle koiralle FH-jäljen jatkon voittajaluokkaan. Pysymme Loren kanssa toistaiseksi siis pelloilla vaikka tälle koiralle on suunnitelmia mahdollisesti myös kansallisissa lajeissa. Kun nyt selviäisi mitä sitä alkaisi panostamaan eniten, terveisin yli-innokas ohjaaja!

Oodi juniori jatkaa peltojälkeä ja on tänä kesänä onneksi enää se ainut jolle tarvii kylvää ruokaa jäljelle (pikkuisen raskasta se homma kun parhaimmillaan on ollut 4 jälkikoiraa treenissä samana kesänä, huoh). Oodin kanssa tavoitteena tänä kesänä luoda teknisesti hyvä suoritus tulevaisuutta varten, oli se sitten FH-, IPO- tai metsäjäljen puolella. Ja päästä siitä hemmetin ruoasta eroon, raskasta tuo kyykkiminen ;) Oodi vaikuttaa tällä hetkellä koiristani luontaisesti lupaavimmalta jälkikoiralta noin niin kuin tekniikan ja tarkkuuden osalta. Tai ehkä minä vain olen oppinut kouluttamaan tätä neljättä jo paremmin :)


Hottis suursnautseri pitää hauskaa Anskun ohjauksessa tästä eteenpäin ja varmaan tallaa jäljellä sekin jossakin vaiheessa kesää! Hottiksen päälaji on edelleen haku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti