sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Purutreenit käyntiin

Kevään merkki vissiin kun alkaa huvittaa enemmän jo alkaa treenata muita lajeja kuin valjakkoajoa...Noh, 5kk tässä onkin jo seisottu reen jalaksilla lähes päivittäin kun koko talven olin töissä huskysafarioppaana. Vähemmästäkin sitä jo mieli suuntaa ajatukset kohti vihreitä jälkipeltoja, hiekkaisia tottiskenttiä ja hakumetsän puiden tuoksua! Heh, liekö jäänyt turhankin ruusuinen kuva taas kesästä, totuus on varmaan jotakin ihan muuta (kuten sääskiä, yök)!

Pieni tuulahdus tulevasta kuitenkin kun kävin vierailemassa suojelutreeneissä kera kahden koiran. Jäikin treeneistä ja maalimiehestä niin hyvä fiilis että olen löytänyt itseni ajelemasta treeneihin jo useammankin kerran! Edes 300km treenimatka ei ole vielä ahdistanut (muuta kuin lompakossa) mutta se on siedettävä jos tätä lajia meinaa alkaa treenaamaan...tai sitten on muutettava etelään, joskin ei se harrastaminen sielläkään aina helppoa ja halpaa ole.

Sakemanni Lore on edistynyt maalimiehen kanssa oikein mukavasti! Viime kesän muutamissa harjoituksissa Lore oli vielä jonkin verran epävarma mutta nyt aikuistuttuaan se alkaa jo päästä selvemmin myös puolustusalueelle ja alkaa välillä jo ihan kivasti haastaa maalimiestä. Pikku Oodi valkoinen kävi yllättämässä taas katsojat positiivisella "pippurisuudellaan" ja sai myös oikein hyvää palautetta maalimieheltä! Oodi on poikkeuksellisen hyvä valkoinenpaimenkoira vieteiltään, löytyy niin saalis kuin puolustuspuoli. Oodin kanssa kokeilen mennä puruissa niin pitkälle kuin koiran kyvyt riittävät, aika näyttää sitten löytyykö tästä yksilöstä tarpeeksi kykyä jopa kokeeseen asti! Ainakin aion sitä yrittää! Treeneissä saattaa tulevaisuudessa pyörähtää  myös iso valkoinen mutta katsotaan nyt ensin miten nartuilla alkaa sujumaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti