maanantai 21. toukokuuta 2012

SPL-Rovaniemi suojeluleiri


Olipahan jännittävä kokemus, ensimmäinen suojeluleiri! Kestoltaan yhteensä 4 päivää, lajeina purut, tottis ja jälki.Osallistuin leirille kokoonpanolla sakemanni Lore 1v 8kk ja valkoinen Oodi 8kk. Myös vanhempi valkoinen ja partasuu olivat mukana mutta eivät varsinaisesti osallistuneet ohjattuihin treeneihin...Pessi tosin kävi yllättämässä porukan eittäin positiivisesti lauantain treeneissä ;)

Oodille tehtiin leirin aikana 4 suojeluharjoitusta ja yksi jälki. Oodi ei ole varsinaisesti puruja vielä aikaisemmin harjoitellut mitä nyt itse olen leikittänyt sitä tyynyllä, lähinnä kehittäen saalisviettiä. Oodi oli oikein piristävä leiriläinen (leirin nuorin). Näyttäisi että tytöstä on tulossa kaksiviettinen koira. Saalisvietti on erinomainen ottaen huomioon rodun. Rohkeutta ja taistelutahtoa löytyy jo nyt pentuna hienosti! Seuraava kotiläksy saaliin kanssa rauhoittuminen mitä en ole tehnyt juuri ollenkaan vielä. Oodista pari videota leiriltä:

Oodi 8kk ensimmäinen suojeluharjoitus
Oodi 8kk suojeluleirin saldoa

Lore sakemanni on varsinainen treenattava tähän lajiin. Ei olle Loren kanssa treenattu puruja pitkään aikaan, mitä nyt koulussa syksyn ja talven aikana vähän tehtiin pentuharjoituksia. Eniten on treenattu haukkuilmaisua ja tottista nyt kevään opinnoissa. Lorella olisi maalimies tiedossa, luultavasti kokeilemme kesän työstää tätä koiraa IPO-kokeeseen. Katsotaan sitten onko tästä koirasta, ja etenkin minusta suojeluun. Paljon se vaatii työtä. Jälki on jo hyvällä mallilla. Leirin kouluttaja Vesa-Pekka Hirvioja meinasi että perjantain jälkitreeni näytti jo IPO1 kisakuntoiselta. Se on tietenkin hyvä uutinen, en osaa itse vielä arvioida mitä tässä kokeessa vaaditaan. Hallinta hyvä mutta tottis vaatii pirusti hierontaa jos tähtää pidemmälle kuin kansallisiin lajeihin. Koiralla on kyllä hyvä työskentelyinto, paljon vain toistoja nyt ja sainkin leiriltä ajatuksia tottiksen rakentamiseen.

Puruharjoitukset 4kpl olivat koiran tämänhetkistä perustasoa. Koira meinaa puskea itseään minun makuun vähän liikaa saalisvietin puolelle (mitä on tehty paljon koulussa). Puolustus on kuitenkin tulossa ja pieniä hetkiä agressiosta maalimies sai jo näkyviin. Lore on kaksiviettinen koira, nyt vaan pitää tehdä paljon harjoituksia puolustuspuolelle. Hyvä puruote, kohtalainen hyökkäys. Vaatii itseluottamuksen vahvistumista jotta alkaa kamppailla kunnolla maalimiestä vastaan. Koira on toki vielä nuori, pitää yrittää muistaa se. Hankin kunnolliset nahkavaljaat, seuraavaksi olisi edessä ilmeisesti hihan osto.

VIDEO leiriltä tulossa (Lore)

Leirillä oli mukana myös muutama valkoinenpaimenkoira. Rotu sai kyllä todella hyvää mainetta, sen verran upeita yksilöitä nämä valkoiset olivat! Todella moni leiriläinen kehui näitä koiria verrattuna siihen mitä olivat aikaisemmin nähneet. Kaikilta löytyi puolustushalua, ei mitään selän takana hiippailijoita todellakaan! Itse kokeilin vielä leirin päätteeksi puolustusharjoitusta Pessille, sellainen on tehty vain luonnetestissä ja kerran koulussa. Täytyy sanoa että jos valkoiset saivat hyvää mainetta leirillä niin Pessi "räjäytti pankin". Koira siirtyi välittömästi reaktiivisen aggression alueelle kun näki maalimiehen! Ja tällaista ei todellakaan ole aikaisemmin treenattu! Saalisvietin puute näkyi siinä ettei tyynyyn pureminen kiinnostanut. Hermot ovat koiralla sen verran hyvät että palautuukin nopeasti paineistavasta tilanteesta. Maalimies sanoi että voisi olla kiinnostava kokeilla saisiko tälle koiralle treenien myötä aggressiota nostettua aktiivisen aggression puolelle. Ehkä jos saalisviettiä olisi enemmän, voisi kokeilla muutaman treenin mutta en usko että tämän koiran kanssa varsinaisesti puruja aletaan kuitenkaan ottamaan :) Joka tapauksessa aivan uskomattoman hieno jätkä! Voin rehellisesti sanoa että vaikka tiesin koirallani olevan puolustushalua niin en olisi silti ikinä uskonut että minun koira pystyy tuollaiseen reagointiin! Eikä kyllä uskonut moni muukaan, ei edes saksanpaimenkoiraliiton puheenjohtaja Mälli, joka alkoi ottamaan Pessin treenistä kuvaa kännykällään, kai se sitten oli hyvä suoritus tälle rodulle :)

Tässä video Pessin treenin ensimmäisestä puoliskosta:
Pessi puolustusharjoitus

1 kommentti:

  1. Hienoa! Taas on Pessi antanut aihetta olla ylpeä sen luonteesta ja kyvyistä. Ja sinä myös,Satu! <3

    VastaaPoista