keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Haku, jälki, haku, jälki, haku, jälki...

Edellinen viikko vierähti haun ja jäljen parissa! Laskin että Hottikselle tuli viikon aikana 6 hakutreenit sekä 2 jälkitreenit, Oodille 5 hakutreenit sekä 5 jälkitreenit, Pessille ja Lorelle parit jälkitreenit. Treenasimme hakua Louella opiskelijaporukalla. On kyllä kiva treenata tutuilla systeemeillä ja jatkaa siitä mihin koulussa olimme viime syksynä sakemannien kanssa jääneet. Suurin osa omieni treeneistä oli tuuli-ilmaisuja, tavoitteena mahdollisimman itsenäinen työskentely. Hottikselle treenattiin lisäksi myös tyhjiä pistoja, haukkumisen kestoa niin että tulen vierelle sekä umpipiiloja. Oodille paljon tuuli-ilmaisuja ja muutama näkölähtö ja haukkuilmaisun vahvistaminen. Oodi haukkuu jo muutamia haukkuja, sillä on luontaisesti melko tiheä haukku joka oli todella helppo opettaa.


Hottis etenee vauhdilla, tavoitteena hakukoe jossakin vaiheessa kesää. Yritämme treenata hakua nyt useamman kerran viikossa. Mikäs sen parempaa kuin työttömän arki ja koirien kanssa treenaaminen koko pitkän kesän :D Jäljellä aloitimme rauhassa taas joka askeleen ruoasta, peltojäljellä. Nyt menossa siitymä jossa opetan vähitellen taas pidempiä ruoattomia pätkiä sekä tarkkuutta kulmien avulla. Hottis jäljestää jo hyvin keskittyneesti ja maavainuisesti, en edes meinaa enää muistaa miten vaikea tälle koiralle meinasi pentuaikana olla maavainun opettaminen. Hottiksella on luontaisesti mielummin ilmavainu. Esineiden ilmaisun päätin ottaa noutamalla, mikä on luontaista tälle koiralle. Tuo aina kaikki esineet minulle leikittäväksi. En vielä ole päättänyt koulutanko tätä koiraa FH-jäljelle vai metsäjäljelle. Täytyy katsoa mihin työskentely aikanaan riittää, sitten kun jäljet pitenevät yli 500m:iin.

Oodi on superlahjakkuus hakumetsässä. Niin itsenäistä nenänkäyttöä etten olisi taas ikinä uskonut. Oodi painelee syvälle metsään eikä sille ole tarvinnut sanoa mitään, se on hoksannut homman täysin omatoimisesti mikä on hyvä tapa mielestäni opettaa koiralle uusia asioita.Oodille on nyt tehty 6kpl peltojälkiä, 50-100m joka askeleella ruoka. Jäljestää erittäin rauhallisesti ja maavainuisesti. Osaan myös ohjata tätä pentua nyt ihan eri mallilla mitä ensimmäisen valkoisen kanssa, kiitos koulun ja leirien tiedon :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti