perjantai 17. joulukuuta 2010

Lauma

Tässä voi vissiin jo todeta että nyt on kotona laumallinen koiria! Keskiviikkoiltana meille kotiutui 7 viikon ikäinen käyttölinjainen saksanpaimenkoirauros, Bar-Mixin Jesper. Nimesin koiran alustavasti "Häjy". Pentu on Lappian ammattiopiston omistama, se tulee olemaan minun ja parini projektikoira koulussa tulevat 1,5 vuotta. Sen jälkeen pentu siirtyy virkakoiraksi, jos ominaisuudet ja terveys sen sallivat ja koulutuskin onnistuu toivotulla tavalla.

Kasvattaja on tehnyt hienoa työtä pennun kanssa. On todella mielenkiintoista tutustua tällaisen koiran kehittymiseen kun perimässä on varmasti työhalua. Häjy on erittäin kiintynyt ihmiseen, se seuraa minua joka paikkaan ja pitää ihmistä täydellisenä turvana. Nyt on sitten minun tehtävä kouluttajan ohjeiden mukaan jatkaa tätä työtä ja yrittää hyödyntää tuota voimakasta laumaviettiä. Ja kaikkea sitä muuta mitä tuolta on tulossa tulevien kuukausien myötä :)

Vanhin koiramme Pessi otti Häjyn heti ensimmäisenä päivänä laumaan mukaan. Kuten edellisen pennun, Hottiksen. Poika osaa olla pennuille hellä isoveli joka ei turhista komentele. Olen todella tyytyväinen näkemääni! Pessi ei ole mikään ylisosiaalinen "koirapuistokoira", se on dominoiva uros ja siksi se ei vieraiden koirien kanssa ole juuri tekemisissä. Mutta oma lauma on sille kaikki kaikessa ja lauman sisälle kun pääsee niin siellä on pennullakin turvallinen olla kun on iso valkoinen joka puolustaa omiaan. Häjy on rohkea pentu, se näyttäisi olevan enemmän kiinnostunut ihmisestä kuin muista koirista mutta on silti ihan hyvä että se pääsee keskelle menoa ja meininkiä heti alkuun ja ensi viikolla lähtee sitten minun kanssa koululle asustelemaan jotta voimme keskittyä paremmin suhteen luomiseen.



Pessi sai Häjystä uuden leikkikaverin


Toisena aamuna oli jo varsinainen ryhmä rämä koolla

Pessi ja Hottis talven riemua

Pienin ei pysy perässä


Etelänpojalle annettiin lumikaste

2 kommenttia:

  1. Onnea uudesta laumanjäsenestä:))))) Häjy on ihan syötävän näköinen epeli.... Meillä täällä etelässä on kyllä lunta varmaan saman verran kuin teillä siellä ja Hallainvuorella kinosten keskellä Indy ja Sissi nauttivat lumen ihanuudesta.
    Hyvää Joulua ja Mahtavaa uutta vuotta teille kikille - karvaisille ja vähän vähemmän karvaisille !!!!

    VastaaPoista
  2. :) TOinen on kyllä niin ihunan luttana! Ja pieni niin nyssäkkä vielä! Onnea uudesta perheen jäsenestä :)

    VastaaPoista