keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Jälkikelit

Kauhava 2.4.2014
Uskomatonta miten aikaisin tänä keväänä treenit päästiin aloittamaan! Ajoimme suoraan pohjoisen safareilta takaisin Pohjanmaalle ja täällä pystyy jatkamaan suoraan kesälajien parissa :) Olispa aina näin ihanaa, ei ollenkaan sitä loskakelivaihetta! Ellei nyt joku kaamea takatalvi tähän vielä ilmesty...

Olen vielä vähän talviunessa itse, ei mitään suuria suunnitelmia vielä tehty tulevan kauden osalta. Treenivarusteetkin ovat jossakin hyvässä jemmassa, pitää alkaa kaivella varastoja. Piti muka lomailla pari viikkoa ilman koiria ja tehdä muita juttuja, no onnistuin kuitenkin 1,5 vrk olemaan treenaamatta mitään etelään palattuani :p Kisakoiria näyttäisi edelleen olevan 3 eli kiirettä tulee pitämään tänäkin kesänä! Pitäisi malttaa jättää joku pois treenistä mutta kaikki toimivat hyvin niin ei pysty valita!

Talvihoidossa ollut Pessi sai olla ensimmäinen treenattava tälle kesälle ja vetaisi perus peltojäljen, pari kulmaa, yksi esine. Aloitan joka koiralla treenit keväisin aina helpolla perustreenillä, eli laitan osaavallekin koiralle jäljelle melko paljon ruokaa ja päätän treenin yhteen onnistuneeseen ilmaisuun. Pessi toimi kuin vanha tekijä (johan tämä onkin vissiin 6. jälkikesä meille), viretilaongelmakin on näyttänyt poistuneen viime kesän tahkomisen seurauksena. Nyt koira jäljestää liina löysällä, tarvi paljon pitää kuin pikkurillillä liinasta kiinni. Kulmat jäljesti tarkasti, ilmaisu varma. Ei kait tässä tarvi kuin ihailla miten koira työskentelee kun se jo osaa niin paljon! Tuntuu niin helpolta :) Vaikka sitä se ei todellakaan ole aina tämän koiran kanssa aina ollut!

Pessin osalta ei varmaan kauheasti tarvi jälkeä enää viilata kevään aikana niin koira on valmis voittajaluokan FH-kokeeseen. Hyvä fiilis!

1 kommentti:

  1. Kyllä teki oletta jo ne helpot treenit ansainneet :) Muutaman kerran olet Peetun kans pellolla käyny :)

    VastaaPoista