torstai 24. kesäkuuta 2010

BH treenit

3kk taukoa edellisestä seuraamistreenistä. Ajattelin kokeilla suoraan missä kunnossa seuraaminen on ja tein BH-kaavion mukaisen seuruupätkän Pellon isolla kentällä ilman häiriöitä. Aluksi kontakti tippui kun Pessi olisi tahtonut jäljestää minun edellistä hajuvanaa. Olin harjoitellut kaavion ensin ilman koiraa ja siinä oli tietenkin minun askelvana suoraan nenän edessä. Pessin mielestä kaikki jäljet pitää aina selvittää, hullu jälkikoira! Aina luulee että olen kuitenkin piilottanut johonkin kohtaan jotakin jännää.

Olipa hyvä että tuli kuvattua seuruu videolle niin näki missä pitää vielä parantaa. Hidasta kävelyä ei olla harjoiteltu vielä ollenkaan, sitä pitää vielä tehostaa että osaa varmasti itse tehdä nopeuden muutokset niin että tuomarikin näkee ne. Pessi näytti myös unohtaneen että pysähtyessä pitää istua...mutta se on äkkiä opetettu. Muuten kyllä seurasi tosi hyvässä kohtaa ainakin tokoa ajatellen ja käännökset pysyivät tiiviinä. Vauhtia vaan saisi olla enemmän, pitää laittaa itse töppösiä toisen eteen että saa koiralle kunnon liikkeen, vähän vietikkäämmällä otteella maustettuna!

Torstaina Raisan ja Minnan kanssa Sieppijärvellä yhteistreeneissä. Oli aika kuuma päivä ja kauheasti ötököitä joten vähän oli väsähtäneen näköistä menoa kaikin puolin. Ensin vein Pessin paikkamakuuseen kentän reunalle siksi aikaa kun Raisa otti Oonan kanssa seuraamista toisella puolella. Aika pitkä paikallaolo, välillä hermostui ilmeisesti ötököiden takia ja nousi seisomaan. Pitäisi treenata nyt paljon paikallaoloa ja nimenomaan pidentää aikaa kun ollaan vain menty sitä paria minuuttia mitä tokossa vaaditaan.

Uutena otettiin henkilöryhmää mikä meni kivasti kaikilla koirilla. Lopuksi vielä kokonaisena liikkeestä istuminen, liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo. Liikkeestä istumista olen ottanut vain kerran aikaisemmin ja se näkyi ettei Pessi oikein vielä ollut varma mitä piti tehdä, jäi nimittäin seisomaan. Maahanmeno toimi suht nopeasti, se alkaa olla kunnossa. Luoksetulo oli vauhdikas, olin varma että törmää minuun mutta ei! Perusasentoja pitäisi vielä hio paljon, ne ovat vähän unohtuneet ja ovat alkaneet mennä vinoon.

Ai niin, Pellossa kun oltiin niin hyödynnettiin vielä siellä olevia esteitä. Ensimmäisen kerran otettiin loivaa A-estettä, sain siitä Pessille tosi hauskan jutun, meni todella vauhdikkaasti yli. Ehkä vielä toisen kerran loivaa estettä, sitten voisi kokeilla jo oikeaa A-estettä! Otettiin myös toko-hyppyä ja siinä ei ollut ongelmia, senkin vedin itse asiassa ekan kerran kokonaisena liikkeenä seisomisen kanssa. Varsinainen kokonaisten uusien liikkeiden sarja ollut tämä viikko! Voiko olla enää ylpeämpi koirastaan joka on ollut niin pitkään treenitauolla ja sitten vaan vetää kaikki suoraan kerrasta oikein! Se on Pessin paras ominaisuus.


AAA


Toko-hyppyeste


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti